Voordelen van online daten: waarom jij je vriendin online gaat vinden

Wil je dit jaar officieel een einde maken aan je leven als vrijgezel? Begin dan met online dating. In de huidige samenleving past online dating namelijk misschien wel meer dan ooit: door de coronacrisis is het nogal lastig om vrouwen tijdens uitgaan te ontmoeten.

Voordelen van online daten: waarom jij je vriendin online gaat vinden

Waar je als vrijgezel eerder in Groningen, de stad van de meeste vrijgezellen, goed zat, moet je het tegenwoordig anders aanpakken. Twijfel je nog over de kracht van daten via je smartphone of vanachter je laptop? In dit artikel lees je enkele voordelen van online daten. De kans is groot dat je erna direct zelf wilt beginnen.

Liever online daten dan traditioneel daten

Als er iets is wat bij dit digitale tijdperk past, is het online daten. Tel daar ook nog eens op dat er een pandemie aan de gang is en je hebt de ideale ingrediënten voor daten vanachter je computer of smartphone. De kans dat je iemand in real life ontmoet is in tijden van de coronacrisis gering - restaurants zijn gesloten en cafés zijn dicht. Het is niet zo gek dus dat vrijgezellen massaal het internet op gaan om alsnog iemand te ontmoeten. Samen cocoonen in quarantaine klinkt eigenlijk best goed toch?

Dates en potentiële partners worden vandaag vooral gezocht via online dating programma's en apps. Lekker vanaf je eigen bank nieuwe mensen ontmoeten - dat is zo gek nog niet. Toch zijn er nog steeds mensen die online daten maar niets vinden. Ze zijn bijvoorbeeld bang dat mensen er in het echt totaal anders uitzien dan op hun foto of ze vinden het spannend om iemand via internet te ontmoeten. Gelukkig zijn er meer voordelen dan nadelen van online daten op te noemen.

Wat zijn de voordelen van online daten?

Een van de grootste voordelen is namelijk dat online daten heel toegankelijk is: iedereen kan ermee beginnen, mits je toegang tot internet hebt. Dat betekent ook dat je kunt daten wanneer jou dat uitkomt. Voor de één kan dit de hele dag door zijn terwijl de ander liever op bepaalde tijdstippen mensen wil ontmoeten. Omdat er altijd mensen beschikbaar en online zijn, kun je dus altijd wel iemand leren kennen. Dat maakt online daten heel laagdrempelig en dat is precies wat er zo fijn aan is. Ben je bijvoorbeeld in het echte leven een beetje verlegen of vind je het lastig om een vrouw zomaar aan te spreken dan is online daten echt ideaal.

Wat ook fijn is, is dat online daten niet duur hoeft te zijn: er zijn gratis apps beschikbaar en je kunt al heel voordelig daten door te beginnen met het vergelijken van dating sites. De meeste mannen vinden online daten via een betaalde dienst vaak net iets beter, omdat de kans daar groter is dat je iemand ontmoet die ook serieus op zoek is. Anders zou diegene immers niet zo snel betalen voor zo’n dienst. Op gratis apps en websites zijn vaak meer vrouwen te vinden die op zoek zijn naar een scharrel of een one night stand. Goed om te weten wanneer je dat natuurlijk zelf ook zou willen. Onze tip? Let op hoe je typt: uit onderzoek blijkt dat spelfouten je minder aantrekkelijk maken op datingapps!

Ideeën voor daten in tijden van corona

Mocht je via een online datingwebsite nou iemand ontmoeten die je in real life zou willen zien dan kom je bij de volgende kwestie: wat kun je doen als eerste date wanneer corona roet in het eten gooit? De restaurants zijn immers dicht, evenals veel andere binnenlocaties. Wil je niet direct thuis afspreken en eerst samen officieel als date wat gaan doen? Misschien is een van de volgende ideeën iets voor je eerste date in tijden van corona:

  • Maak een wandeling door een grote stad met een paar stops bij horecagelegenheden voor een kop koffie of ander drankje to go.
  • Ga samen naar een museum, bioscoop of dierentuin met eigen snacks en drankjes.
  • Ontsnap samen (of met anderen) uit een online escape room die je op afstand kunt doen.
  • Doe gezamenlijk mee aan een online pubquiz en betaal de drankjes.
  • Is het zo gezellig dat je uiteindelijk toch thuis belandt? Bestel dan eten bij je favoriete restaurant of steun locals door een doe-het-zelf menu te kopen en laat je kunsten in de keuken zien en proeven aan je date.
Knowhow
  • Unsplash