De leukste plekken voor een romantisch weekend in Den Haag

In Den Haag is niet alleen het hart van de politiek te vinden, maar ook meer dan genoeg romantiek. Mocht je met een partner nog op zoek zijn naar een goede plek om de liefde te vieren, dan is Den Haag zeker aan te raden. Met de vele parken, fijne restaurants en mooie musea zou je tientallen weekenden kunnen vullen met leuke activiteiten in de Hofstad. Laten we echter beginnen met één en een aantal van de leukste tips op een rijtje zetten, zodat jij en je partner het heerlijk hebben samen.

Den Haag

Mocht je tijdens je bezoek in Den Haag nu denken: Den Haag vind ik zo fijn, hier zou ik wel willen wonen? Op deze website (rent den haag) kan je gemakkelijk en snel filteren op huizen die te koop en te huur zijn. Zo kan je ieder weekend genieten van wat 070 te bieden heeft. Er zijn tal van goede buurten om in te wonen, zoals de volkse Vruchtenbuurt of de luxueuze Vogelwijk, dus er is voor ieder wat wils, wat je woonwens ook is.

Unsplash, Ihor N

Cultuur

Wat ons betreft is een kunstzinnige middag één van de beste manieren om de liefde te vieren. Wat is er nu fijner dan heerlijk hand in hand door een mooie expositie lopen en samen de kunst te waarderen (of nu juist uit te lachen, als het een onbegrijpelijk stuk moderne kunst is)?

De klassieker – maar met een goede reden! – is natuurlijk het Mauritshuis. In het in 1633 in opdracht van John Maurits van Nassau-Siegen gebouwde museum is het mooiste te zien wat Nederlandse schilders in de Gouden Eeuw hebben gemaakt. Een aantal van de bekendste klassiekers zijn De Stier van Paulus Potter, de Anatomische Les van Nicolaes Tulp van Rembrandt, Gezicht op Delft van Johannes Vermeer en natuurlijk het Meisje met de Parel, ook van Vermeer. Liefhebbers van het boek The Goldfinch van Donna Tartt kunnen overigens ook Het Puttertje van Carel Fabritius, waar het boek naar vernoemd is en over gaat, in het Mauritshuis bewonderen.

Het Fotomuseum is ook een aardige om zeker nog even aan te stippen tijdens je weekend in de stad. Er zijn op ieder moment drie of vier tijdelijke exposities in het museum te vinden, waarvan er eigenlijk altijd wel één tussen zit die je weet te raken. Welke expositie vinden jij en je partner mooi? Welke foto laat indruk achter, en waarom? In het Fotomuseum is er ruim gelegenheid om met elkaar in discussie te gaan over schoonheid. Overigens is meteen naast het Fotomuseum het Kunstmuseum Den Haag te vinden, waar onder andere de Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan te zien is.

Unsplash, Daniel Houwing

 Natuur

Den Haag staat bekend als de stad van politiek en cultuur, maar dat betekent zeker niet dat er geen mooie groene plekjes in de stad te vinden zijn. Zo heb je de Paleistuinen, vlak achter Paleis Noordeinde – waar je ook zeker een kijkje moet nemen – waar je heerlijk kan wandelen en struinen. Sinds 2017 ligt er een labyrint waar je doorheen kan lopen, wat erg leuk is om met zijn tweeën te doen. Ook zijn er een aantal vijvers in de Paleistuinen te vinden, waar je heerlijk kan picknicken. Samen op een kleedje, met een flesje wijn, broodjes, druiven… Nu al een fijn vooruitzicht.

Het Haagsche Bos is ook een goede keuze als je op zoek bent naar een plek om vooral goed te wandelen. Als je met de trein naar het Centraal Station gaat, is het nog geen vijf minuten wandelen naar één van de vele ingangen van het bos.

In het bos is overigens ook Huis ten Bosch te vinden, waar Koning Willem-Alexander, Máxima en Ariane wonen. Het huis is niet toegankelijk voor publiek, maar wie naar de poort loopt kan het huis goed zien liggen. De voorkant van het huis zal je wellicht bekend voorkomen, want dat is namelijk ook de plek waar de klassieke bordesfoto wordt genomen van nieuwe Kabinetten.

Unsplash, Dahee Son

Romantisch weekend

Er is al met al dus meer dan genoeg te doen in Den Haag om de liefde van je leven een weekend mee te nemen. We hebben echt maar het puntje van de ijsberg weten te halen, er zijn nog tal van andere dingen te doen in Den Haag die niet eens voorbij zijn gekomen nu – denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan het Binnenhof of het bezoeken van een voorstelling in Cultuurcentrum Amare. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat is er meer dan genoeg te doen in Den Haag. Geniet van de stad en mocht je inderdaad zo verliefd zijn geworden dat jij en je partner samen in de stad achter de duinen willen gaan wonen, weet dan dat je met Rentola gemakkelijk kan filteren op de huizen die bij jou passen.

Goodlife
  • Unsplash, Michael Fousert e.a.