Tips voor een romantische avond vol passie met jouw partner

Een paar handige tips om je relatie weer in vuur en vlam te zetten

romantisch

Het is een welbekend cliché dat na een bepaalde tijd de passie verdwijnt in een romantische relatie. Natuurlijk is het logisch dat de spanning en ‘het nieuwe’ dat zo sterk is aan het begin van een relatie na een bepaalde tijd minder wordt. Daar komt bij kijken dat je ook de drukte hebt van gedeelde verantwoordelijkheden, werk en mogelijk kinderen. Ook al zijn de dagen dat je elke avond tot laat uitging misschien voorbij, betekent dat niet dat de romantiek in je relatie verloren moeten gaan. In dit artikel geven we je een paar handige tips en tricks om de vonk in je relatie sprankelend te houden.

Datenight

Als je samenwoont, vooral als je ook nog kinderen hebt, is het supermakkelijk om in de dagelijkse sleur elkaar een beetje uit het oog te verliezen. Met alle verantwoordelijkheden, klusjes en taken is het niet gek te vergeten tijd voor elkaar te maken. Desondanks is het heel belangrijk om dit wel te doen. Daarom raden we aan om een keer per week of een keer in de twee weken een romantische avond te plannen. Wie verantwoordelijk is voor de organisatie kan afgewisseld worden. Tijdens date night heb je de volledige aandacht voor elkaar en jullie romantische relatie. We kunnen een aantal ideeën voor date night bespreken. Dus doe die romantische kroonluchter en kaarsjes maar alvast aan!

Spa en massage

Samen naar een spa gaan om helemaal tot rust te komen is natuurlijk heel fijn. Maar je kunt ook een spa dag voor elkaar organiseren thuis. Denk aan een romantisch bad en een massage, met of zonder massagetafel. Ook kun je heerlijk koken voor de ander en een romantisch diner maken. Niet elke date night hoeft buitenshuis te zijn.   

Samen een kookles

De kans is groot dat één persoon thuis voornamelijk verantwoordelijk is voor het koken. Maar het is ook heel leuk en romantisch om samen een kookles te nemen en een nieuwe vaardigheid te leren. Je leert samen een nieuwe vaardigheid en kunt ook thuis vaker samen gaan koken. 

Comedy show

Zeker tijdens een stressvolle periode is het fijn om alles even samen weg te kunnen lachen. Je kunt naar een grote cabaretier gaan waarvan je weet dat hij heel grappig is maar je kunt ook naar een minder bekende comedian gaan. Het is leuk om samen nieuwe, onbekende dingen te proberen en verrast te worden. Op deze manier deel je samen nieuwe ervaringen. 

Goodlife
  • Lequal
  • Adobe Stock