8x leuke to do dates in Amsterdam

Tips voor de perfecte date in onze hoofdstad!

Amsterdam

Heb je eindelijk die ene leuke chick geregeld voor een date in de hoofdstad en dan weet je niet wat te doen in Amsterdam. No worries: want er is écht van alles te ondernemen voor een geslaagde date.

Wat dacht je bijvoorbeeld van op en top romantiek tijdens een rondvaart over de Amsterdamse grachten? Of van het kijken naar zonsondergang vanaf A'DAM LOOKOUT? We zochten de 8 leukste dates in Amsterdam voor je uit.

1. Romantische rondvaart over de grachten

Eerlijk is eerlijk: Amsterdam bekijken vanaf het water is hartstikke romantisch. Daarom is het aan te raden om je date mee te nemen op een onvergetelijke rondvaarttocht over de grachten. Er zijn rondvaarten te boeken met of zonder diner, dus wanneer je het helemaal ziet zitten is het aan te raden om lekker uit te pakken met een diner. Samen een vorkje prikken terwijl je uitkijkt over de mooiste highlights van Amsterdam is toch wel erg speciaal.

2. Bezoek samen de IJsbar van Amsterdam

Heb je zin om je date een beetje uit te dagen? Neem haar dan mee naar de IJsbar Amsterdam, oftwel: de coolste bar van de hoofdstad waarbij zelfs de muren van ijs gemaakt zijn. De IJsbar is zonder twijfel een van de meest unieke bars van de hele stad en dé plek waar de drankjes in ieder geval altijd koud staan. Bij je entree zitten drie drankjes inbegrepen dus je hebt alle tijd om elkaar onder ijskoude omstandigheden te leren kennen.

3. Ga schaatsen op een van de schaatsbanen

Over koud weer gesproken: hoe leuk is het om samen te gaan schaatsen? Aan het begin van de winter verschijnen er verschillende schaatsbanen op allerlei plekken in Amsterdam. Ice Village is vanaf midden tot eind december te bezoeken op het Museumplein waar je lekker kunt schaatsen, glühwein kunt drinken en van alle lampjes kunt genieten. Ook de Jaap Eden-baan is leuk genoeg voor een date. Hier kun je in het weekend namelijk discoschaatsen!

4. Doe samen de Heineken experience

Wat ook hartstikke leuk is als eerste date is om samen naar de Heineken Experience te gaan. In dat geval is wel prettig wanneer je date niet vies is van een biertje, maar zelfs wanneer je een hekel hebt aan Heineken of niet heel vaak bier drinkt is het een hele ervaring. Tijdens deze experience krijg je een rondleiding door de brouwerij en eindig je het geheel met een lekkere proeverij.

5. Zonsondergang kijken bij A'DAM LOOKOUT

Aan de overkant van Centraal Station Amsterdam vind je de A'DAM-toren. Helemaal bovenop die toren is de A'DAM LOOKOUT, een observatiedek vanaf waar je een fantastisch uitzicht hebt over de stad en de omgeving. Alsof dat nog niet genoeg is, staat er ook een schommel (Europa's hoogste schommel!) om extra te genieten van de hoogte. Boek een bezoek wanneer de zon onder gaat voor een magisch momentje samen.

6. Wandelen door de 9 Straatjes in Amsterdam

Heb je juist zin in een rustige date waarbij je elkaar goed kunt leren kennen en hoeft daar (nog) geen adrenaline aan te pas te komen? Denk dan aan een wandeling door Amsterdam. De stad heeft zoveel mooie straatjes, grachten en bezienswaardigheden dat je er gerust een paar uur kunt wandelen. Neem bijvoorbeeld de charmante 9 Straatjes waar je je ogen uit kunt kijken, tenzij jullie alleen maar oog hebben voor elkaar. Hier zitten genoeg koffiezaken om even te stoppen voor wat lekkers.

7. Ga samen naar een comedyshow in Toomler

Een van de dingen die ontzettend belangrijk is in een potentiële partner is dat jullie je gevoel voor humor kunnen delen. Daar kom je het beste achter door je date mee te nemen naar Toomler, dé plek van Amsterdam waar de vetste comedyshows te bekijken zijn. Let er wel op dat de meeste shows al ver van tevoren zijn uitverkocht, dus dat je met een spontane date last minute geluk moet hebben. Gelukkig worden er ook op andere spots in de stad comedy nights georganiseerd, zoals Boom Chicago.

8. Met de veerpont naar de NDSM-werf

Wat tot slot een goed idee is, is om samen met de veerpont naar de NDSM-werf in Amsterdam-Noord te gaan. Op deze hippe en kunstzinnige plek is altijd van alles te doen. Zo kun je hier lekker met je voeten in het zand een drankje doen bij Pllek, zijn er regelmatig allerlei evenementen te bezoeken en kun je eens in de paar weken vintage shoppen bij de IJhallen. Het is de ideale plek om een meer ruige kant van Amsterdam te ontdekken en om meer te weten te komen over je date.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met thingstodoinamsterdam.com.

Goodlife
  • Unsplash