We kunnen niet om schoenen heen

We maken allemaal onze eigen keuzes in kleding. Sommige dingen draag je het liefst altijd, andere liever nooit. Maar een ding staat vast: we dragen allemaal schoenen. Niet alleen om onze voeten te beschermen en de schokken op te vangen tijdens het lopen, maar dankzij de uiteenlopende stijlen, kleuren en designs zijn het ook regelrechte fashion items. Schoenen laten ons er trendy uitzien en laten zien wie we zijn.

Schoenen

Het belang en de voordelen van schoenen mogen niet over het hoofd worden gezien. Goede schoenen voorkomen voetproblemen, kunnen pijn verlichten, ons beschermen tegen infecties en kunnen het lopen comfortabeler maken. Maar behalve dat een paar goede schoenen essentieel zijn voor de algehele gezondheid en het comfort, zijn het ook ware mode-items die je look die finishing touch geven en laten zien wie je bent. Schoenen zijn vaak ook het eerste zijn dat je opvalt aan een persoon. Wellicht dat daarom zoveel mensen een zwak hebben voor mooie schoenen. Christina Aguilera, Imelda Marcos en Paris Hilton zijn enkele voorbeelden van personen die zowat verslaafd zijn aan schoenen kopen en er honderden in hun kast hebben staan. Als je op veel verschillende gelegenheden komt, wil je natuurlijk ook je schoenen aanpassen aan de situatie van dat moment.

Sneakers versus pumps

Toch zien we steeds meer mensen rondlopen in sneakers. Dat zien we dagelijks om ons heen. Mannen, vrouwen en kinderen: iedereen lijkt vandaag de dag wel op sneakers te lopen. En daar is niets mis mee, want ze zien er stoer uit en zijn comfortabel om te dragen. Toch valt er niet te ontkennen dat een paar mooie klassieke pumps je stijl geven, charmeren en vrouwen sexy maken. En dat doen een paar sneakers niet zo snel. Een vrouw met een paar pumps aan haar voeten fleurt meteen op. En je benen komen beter uit met een paar pumps aan. Daar zullen weinig mensen het mee oneens zijn. Pumps zijn er in alle soorten en maten. Met hoge hakken of sleehakken, zwart of juist fel gekleurd en egaal of met een versiersel. Populaire schoenen als het aankomt op feestjes en uitgaan en schoenen die je uitgaanslook compleet maken. Of je nu je favoriete kort jurkje wilt aanvullen met sexy pumps of wanneer je jeans draagt; pumps passen eigenlijk overal wel bij en brengen je outfit naar een hoger niveau. En niet alleen letterlijk.

Schoenen: wie is er niet gek op?

Zoals eerder gezegd, veel vrouwen zijn dol op schoenen. En mannen kunnen een paar mooie damesschoenen ook wel waarderen. En je hoeft er letterlijk niet meer de deur voor uit om een paar pumps of andere hippe damesschoenen te kopen. Online bestellen gaat tegenwoordig zo makkelijk. Goede winkels hebben online een groot aanbod aan damesschoenen waardoor er altijd wel een paar bij zit die bij jou past. Nog beter is een online website waar het aanbod van meerdere winkels gecombineerd wordt, zodat je een oneindige keuze hebt. Alle merken, alle kleuren en alle modellen heb je dan meteen bijeen. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is op je gemak door de collectie damesschoenen bladeren om je favoriete schoenen te kiezen die bij je passen. Een ideale manier om je favoriete paar schoenen, of meerdere, in te slaan. Voor welke gelegenheid dan ook.

Rode schoenen: een symbool van onhandelbare vrouwen en meer

Schoenen mogen er dan wel in alle kleuren bestaan: historisch gezien waren rode schoenen het exclusieve domein van gedurfde individuen in machtsposities. Zo poseerde de Zonnekoning oftewel koning Lodewijk XIV voor zijn portret met schoenen met rode hakken. En zelfs de paus droeg vroeger traditioneel lederen rode instappers. En vandaag de dag worden rode schoenen nog steeds gezien als gewaagd, gedurfd en avontuur. Dat is goed verklaarbaar, want rood wordt niet alleen bezongen door Marco Borsato, het is gewoon de kleur van uitersten. Van passie, liefde, verleiding, geweld, gevaar, woede en avontuur. Wellicht dat die krachtige associaties uit het verleden gezorgd hebben dat we vandaag de dag rode pumps associëren met erotiek en ze onlosmakelijk verbonden zijn met het woord 'sexy'. Net zoals te zien is in dit artikel over Kinbaku met Christina Curry, die de touwtjes in handen heeft en laat zien dat visueel aantrekkelijk zijn bij erotiek hoort.

Mocht je van plan zijn een keer aan Kinbaku te doen of vrouwen in actie te zien tijdens dit erotische, Japanse bondage spel, dan passen daar natuurlijk een paar sexy stiletto’s of een paar knalrode pumps goed bij.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met schoenen.nl.

Style
  • Pexels