De lente komt er nu toch echt aan, tijd om de garderobe aan te vullen met deze basics

Nu de lente gaat beginnen is het tijd om jouw dikke kledij de kast in te slingeren en, zoals het een goede Nederlander b...

Nu de lente gaat beginnen is het tijd om jouw dikke kledij de kast in te slingeren en, zoals het een goede Nederlander betaamt, buiten te gaan spelen zodra er ook maar een klein beetje sprake is van zon. Zoals met alle outfits is een goede fit bovenal het allerbelangrijkste. Een goed passend t-shirt ziet er beter uit dan een te strak, of oversized, overhemd. Dat gezegd hebbende kan je dat witte shirt natuurlijk ook vervangen met iets dat net even meer blikken weet te vangen. En vergeet ook niet: kies voor kwaliteit, niet voor kwantiteit.

Lees ook: Zwemmen met uitzicht in het Infinity House van deze architect uit Rotterdam

Als je de modeshows moet geloven gaan we massaal bandana's wijde broeken en oversizes shirts dragen. Vergeet de trends, ga voor tijdloze klasse.

6. Loafers en moccasins

Beide soorten schoenen hebben geen praktische veters. De loafers zijn vaak van leer gemaakt terwijl je bij moccasins ook suède schoenen aantreft. Op die moccasins zitten vaak wel kwasten of veters maar die zijn doorgaans decoratief. Perfect voor op jouw boot deze zomer.

5. De blazer

En dan specifieker de varianten van wol, katoen en linnen. Dat ademt meer tijdens de warme dagen, let er dus op dat je niet per ongeluk tweed koopt bijvoorbeeld. Ga eens voor pastelkleuren of kaki en combineer dit met een witte broek. Bovenal: laat je informeren door een respectabele kleermaker en kies, indien de portemonnee het toestaat, altijd voor bespoke (op maat gemaakt).

4. Het witte overhemd

Werkt altijd.

3. De chino

Veel makkelijker dan je stijl upgraden met een chino gaat bijna niet. Zolang je de juiste fit hebt en niet volledig kleurenblind bent kan het niet fout gaan.

2.  Shorts

De geverfde variant. Dus niet je afgeknipte spijkerbroek, en bewaar de sportvariant voor sport, waar het hoort zegmaar.

1. De witte sneaker

De basic onder de basics, deze moet je hebben. Koop een paar witte sneakers zonder al te veel poespas en houd ze vooral schoon. Naast jouw schoenenplank met Italiaanse handgemaakte veterschoenen blijft de witte sneaker gewoon het perfecte item voor als je snel iets moet doen.