Move over Netflix: dít zijn de populairste streamingsdiensten van het moment

Ben jij een groot streamingliefhebber en staat jouw favoriete streamingsdienst in het rijtje? Let dan wel op: snel internet wordt cruciaal.

streamingsdiensten

Geloof het of niet, maar de streamingsdienst Netflix staat niet meer op nummer één als het gaat om de 'populairste streamingsdienst' van Nederland. Maar welke dan wel? Wij vertellen je het in dit artikel.

Streamingsdiensten

Omdat Netflix steeds duurder wordt, er reclames in voorkomen en je je account binnenkort ook niet meer kosteloos kunt delen, zeggen veel mensen gedag tegen de streamingsdienst. Gelukkig voor ons, zijn er nog genoeg andere streamingsdiensten in Nederland, waardoor we nooit zijn uitgekeken als het gaat om films en series.

Disney+

Je had het misschien al verwacht, maar Disney+ staat bovenaan het lijstje wat betreft populaire streamingsdiensten. En hoewel de meesten er van uitgaan dat er alleen maar Disney-films te zien zijn op de streamingsdienst, is er niets minder waar. Disney+ bezit namelijk ook nog eens Pixar, Lucasfilm, National Geographic en 20th Century Fox. Genoeg leuks om naar te kijken dus!

Videoland

Natuurlijk is Videoland ook niet te missen in dit straatje. Het is niet voor niets de grootste streamingsdienst van eigen bodem. Het aanbod van de dienst is dan ook erg verschillend. Zo kun je er Nederlandse films en series op kijken zoals Een Jaar Van Je Leven, Expeditie Robinson, Temptation Island, en ga zo maar door: de lijst is oneindig lang. Maar dat is niet alles! Ook kun je er allerlei Hollywood-producties op kijken, zowel films als series. Heb jij dus nog geen Videoland-account? Waar wacht je dan nog op?

Viaplay

Ook Viaplay maakt een grote inhaalslag wat betreft de populariteit. Ben jij namelijk groot fan van sport – en dan bedoelen we ook letterlijk: álle sporten. Dan ben je bij Viaplay aan het juiste adres. Formule 1, darten, vechtsporten, internationale voetbalcompetities, noem het maar op! Viaplay is het sport walhalla van de Nederlandse streamingsdiensten.

Viaplay is echter niet altijd zo populair geweest als hoe het nu is. Zo kreeg de streamingsdienst aan het begin van hun reis, vaak te horen dat de verbinding niet heel goed zou zijn. Maar: lag dit aan de streamingsdienst zelf, of aan het internet van de mensen thuis? Om er in ieder geval zeker van te zijn dat het probleem dus niet bij de kijker thuis ligt, is het dus zeker weten verstandig om snel en goed internet te hebben. Te beginnen bij een geschikt internet abonnement. Een goed begin is het halve werk, toch?

HBO Max

Hoewel HBO Max nog helemaal niet zo heel erg lang beschikbaar is in Nederland, is het toch binnen no-time een erg populaire streamingsdienst geworden. Dit komt vast en zeker doordat de dienst bekendstaat om hun eigen series van hoge kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan Game of Thrones, The Sopranos en Westworld. En daar blijft het niet bij. Ook bevat HBO Max de nieuwste films van onder andere Warner Bros., DC, en Cartoon Network. Dat wordt bingen!

Prime Video

Het mooie aan Prime Video, is dat het veruit de goedkoopste streamingsdienst is van Nederland. En hoewel je zou denken dat je daarom niet per se een groot aanbod krijgt, is dat zeker niet het geval. Zo is het assortiment mega uitgebreid. Van James Bond-films, tot The Boys, bijna alles kun je vinden op de streamingsdienst.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner.

Entertainment
  • Adobe Stock