Alles over voorspel; misschien wel het belangrijkste onderdeel van seks

Soms kan seks als een behoorlijke sleur voelen; een waar 'moetje'. Een beetje vuurwerk tussen de lakens kan in dat geval zeker helpen. Daarom kijken we bij Playboy samen met jou naar voorspel: de ware amuse voor de maaltijd.

voorspel

Voorspel is onmisbaar. We kunnen het ontkennen, we kunnen doen alsof het compleet overgewaardeerd is, het overslaan en straight down to business gaan. Maar feit blijft dat een introductie de uiteindelijke voorstelling gewoon een heel stuk leuker en lekkerder maakt. En voor je bedpartner is het mogelijk zelfs onmisbaar. Waar jij bij de eerste hint naar seks al recht overeind staat, heeft de gemiddelde vrouw ten minste twintig minuten nodig om überhaupt opgewonden te raken. En seks werkt gewoon veel beter als je beiden niet kunt wachten om elkaar de kleren van het lijf te rukken. Daarom kijken we bij Playboy graag met je naar misschien wel het belangrijkste onderdeel van de daad. Ook hoeveel tijd je nu gemiddeld moet besteden aan het verwennen van haar, jezelf en elkaar.

En dan moet het daadwerkelijke geslachtsverkeer nog beginnen.

Gemiddelde tijd

In een onderzoek van Kinsey Report en National Health Statistics Report uit 2017 bleek dat de gemiddelde tijd die bedpartners kwijt waren aan voorspel twintig minuten is. En dat vinden we nog best een redelijke tijd. Vooral wanneer je je bedenkt dat het deel van de bevolking dat niet met een penis door het leven gaat, gemiddeld exact die tijd nodig heeft om opgewonden te raken. Dit komt niet omdat vrouwen nu per se zo anders in elkaar zitten, maar omdat wij mannen misschien toch iets vaker per dag al aan seks denken. Wanneer de gelegenheid zich voordoet, zijn we dus binnen no time klaar om te gaan terwijl je sekspartner misschien nog met haar hoofd bij het avondeten van gisteren zit.

Spice it up

Het grootste gevaar in een (seksuele) relatie is dat de dagelijkse zaken een complete sleur worden. Seks kan ook veranderen in een 'moetje' waarbij het boerse 'erop en erover' nog een understatement is. Daarom geven we je ook graag wat tips om dit belangrijke voorafje nóg lekkerder te maken; een ware amuse voor de daadwerkelijke maaltijd.

Alleen spelen

Voorspel alleen samen tussen de lakens? Natuurlijk niet! Je kunt je ook helemaal zelf vermaken. Wanneer je overdag nadenkt over seks, dingen die je wilt doen, hoe je lichaam door de dag heen voelt of de laatste keer dat jij en je sekspartner het samen wel heel heet maakten in de douche... Wanneer jullie door de dag heen bewust aandacht besteden aan seks en je lichaam kunnen jullie niet wachten tot je thuis bent.

Voorspel op afstand

En wanneer je dan toch al nadenkt over seks, stuur haar dan gelijk een berichtje met een spannende boodschap of foto (met toestemming natuurlijk, niemand zit op een ongevraagde foto van je zwans te wachten). Wanneer jullie door de dag heen elkaar berichtjes sturen en de spanning opbouwen, dan is het geheid vuurwerk wanneer je elkaar die avond weer tegenkomt. Enige kanttekening: spreek vooraf wel even af of dit voor jullie zou werken – voordat de manager van je lief per ongeluk in de notificaties kan meelezen wat je allemaal met haar van plan bent die avond.

Genieten geblazen

Het belangrijkste is toch wel dat voorspel gewoon seks ís. Het is niet zoals het opruimen van je huis voordat je bezoek arriveert; een vervelend klusje wat moet gebeuren voor je het eindelijk naar je zin kunt hebben. Voorspel kan namelijk ook gewoon het enige zijn wat je samen doet. Wanneer jij of je partner klaar komt tijdens het voorspel heb je niet 'gefaald' en ben je niet 'te vroeg' gekomen. Dan hebben jullie gewoon een kneitergeile pot seks gehad.

En dat kan nooit verkeerd zijn.

Goodlife
  • Clint.be, Bustle
  • Unsplash, We-Vibe Toys