Playboy tipt: deze films mag je deze maand niet missen

Lesbische nonnen, knokken in Afghanistan met Gerard Butler én de nieuwste (en laatste) Indiana Jones: elke maand zet Playboy de drie films die je deze maand absoluut niet mag missen voor je op een rijtje.

films

Benedetta

Laat je niet verleiden tot drankspelletjes (voor elke blote borst een slok) bij het kijken naar de laatste Paul Verhoeven, want je zal onder de tafel eindigen. Lesbischenonnenthriller Benedetta (2021) speelt in de 17de eeuw, en toen zaten de nonnen nog niet zo goed in de kleren. Tenminste, in de wereld van Verhoeven, die bestaat uit seks, Jezus en verlangen naar seks met Jezus. In de film gebruiken nonnen een Mariabeeldje als dildo, maar dat de wereld daarover valt is hypocriet, zei de regisseur ten tijde van de bioscooppremière tegen de Volkskrant: ‘Ik vind de martelingen van de kerk aan het slot van de film veel schokkender dan die Maria-dildo. Dat is dan de kerk die in naam van Jezus liefde preekt...’ Verhoeven (84!) filmt ondertussen vrolijk door. Momenteel is hij bezig met de verfilming van de Franse roman Bel Ami. In die klassieker werkt een jonge journalist zich omhoog door affaires te beginnen met welgestelde vrouwen. Ongetwijfeld weer een bloteborstenfestijn.

Benedetta is op zondag 18 juni om 20:30 op Film1 te zien.

Kandahar

Gerard Butler heeft er vermoedelijk vrede mee dat hij alleen nog wordt ingeroosterd voor actiefilms, zoals nu weer in Kandahar. Hij is in goede handen, want dit vehikel is van de makers van Angel Has Fallen en John Wick. Niet de minste. Gerard zien wij als de ijzervretende CIA-agent Tom Harris, die na een mislukte operatie wordt ontmaskerd en daarmee acuut de meest gezochte man in Afghanistan wordt. Op de vlucht voor zowel IS als de Taliban moet hij 650 kilometer knokkend afleggen naar het veilige extractiepunt bij de stad Kandahar. Nou, zou Butler het halen?

Kandahar draait sinds 8 juni in de bioscoop.

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Wij zijn fan van de ondeugende Engelse actrice/schrijfster Phoebe Waller-Bridge, vooral in haar eigen Fleabag. Recent koos ze voor het grote Hollywoodgeld (60 miljoen dollar, naar verluidt) en nu schittert ze in de allerlaatste Indiana Jones met Harrison Ford. Het plot houdt Steven Spielberg als producer nog even onder de pet, maar reken weer op een groots, spannend filmavontuur als afsluiter van deze iconische franchise. De muziek is van John Williams, die alle Indy-soundtracks sinds 1981 heeft gecomponeerd.

Indiana Jones and the Dial of Destiny is vanaf 28 juni te zien in de bioscoop.

Meer filmtips, entertainment, interviews en gadgets? De nieuwste Playboy staat er vol mee en ligt nu op je te wachten in de winkel.

Entertainment
  • Redactie Playboy