Daar is ie dan: de 500ste Nederlandse Playboy

Donderdag verschijnt de 500ste Nederlandse Playboy, een nummer bomvol BN’ers. Zo maken onder meer Bridget Maasland, Viola Holt en Bettine Vriesekoop opnieuw hun opwachting in het blad. 

Playboy 500

In de jubileumeditie kijken Bekende Nederlanders terug op hun blootshoot. RTL-presentatrice Bridget Maasland is nog steeds supertrots op haar poedelnaakte optreden in 2006: ‘Ik wilde het een beetje op Basic Instinct laten lijken, met Sharon Stone, en dat is supergoed gelukt,’ zegt ze nu. Drempelvrees had ze niet. ‘Ik voelde totaal geen schaamte.’ Van tevoren maakte ze zich alleen druk over de reactie van haar vader. ‘Maar hij was alleen maar trots.’

Bestel de laatste editie

Het thuisfront van GTST-actrice Lotte van Dam was minder enthousiast toen ze in 1993 uit de kleren ging in Playboy. ‘Mijn moeder vond het verschrikkelijk,’ zegt ze nu. ‘Ik was ineens de vloek van de familie.’

Vaseline op Viola’s tepels

Tafeltennisster Bettine Vriesekoop kijkt vol trots terug op haar naakte optreden in 1995. ‘Ik was heel tevreden met het resultaat. Echt, ik zou het zo weer doen. Ja, ik ben 63, maar ik zie er nog goed uit.’

Voor Viola Holt is zo’n terugkeer uitgesloten. ‘Jongen, ik ben 75!’ Haar Playboy – het Kerstnummer van 1984 – is nog steeds het bestverkochte nummer ooit. ‘Mijn ouders zeiden meteen: ja, doen!’ zegt ze nu. ‘Ik heb er echt mooie herinneringen aan, al was de shoot in het begin een beetje onwennig. Ik kreeg vaseline op mijn tepels gesmeerd. Ik weet nog steeds niet waarom.’

Vier naakte topmodellen

Playboy viert het 500ste nummer met vier topmodellen op de cover. Fleur Chenneour, Thirza Riphagen, Comfort Kondehson en Hieke Konings leven zich uit in een mansion in Laren.

Voor de Limburgse Hieke Konings is het haar tweede optreden op de Playboy-cover. Afgelopen maart stond ze al in de spotlights. Het begeleidende interview – waarin ze vertelde dat ze alleen maar had gezoend met Leonardo DiCaprio om haar moeder jaloers te maken – werd even wereldnieuws.

Met die twee covers heeft Konings er net zoveel als Sylvia Millecam (1989 en 1994), Katja Schuurman (2002 en 2004) en Lieke van Lexmond (twee keer in 2008). Ze moet het nog wel altijd afleggen tegen de negen covers van Tatjana Simic en de vier van Patricia Paay.

Terugkeer van Mr. Playboy

In het jubileumnummer kijkt Mr. Playboy Mick Boskamp terug op de roerige beginjaren van het blad, waarin vooral heel veel gelachen werd. Hij interviewt daarnaast Karin van Breeschooten, die in de jaren 80 de covers van de Nederlandse en Amerikaanse Playboy sierde, verslaafd raakte aan allerlei middelen en nu een comeback maakt in het blad. De foto’s zijn van Govert de Roos, ook al zo’n Playboy-icoon.

Het oktobernummer van Playboy, met ook Frank Lammers, Beertje van Beers en Katja Schuurman, ligt vanaf donderdag 3 oktober in de winkels en is ook te bestellen via tijdschrift.land.

Goodlife
  • Rogier Alexander