Van conservatief naar centerfold: dochter van Kellyanne Conway is tegenwoordig Playboy Bunny

Claudia Conway: 'Ik wil mijn vrouwelijkheid terugwinnen op een manier die echt van mij is'

Kellyanne Conway

Kellyanne Conway was de toegewijde woordvoerder van voormalig president Trump in de Verenigde Staten. En daar was haar familie het helemaal niet mee eens; George Conway (manlief) was een vocale tegenstander van de president maar ook dochter Claudia moest niks van de Donald hebben. En vooral die laatste zet zich op een hele nieuwswaardige manier af van de conservatieve insteek van moeder: namelijk met een feature op de online centerfold van de Amerikaanse Playboy. En wij kunnen dat natuurlijk alleen maar toejuichen.

Playboy Bunny

De 18-jarige dochter van George Conway en Kellyanne Conway (inmiddels gescheiden) vertelt in mei op Twitter dat ze een enorme carrièreswitch maakt: ze zal te zien zijn in de Amerikaanse (online) Playboy. Volgens de jonge blondine was het een bewuste keuze die voorkomt uit de constante ongewenste media aandacht die ze op jonge leeftijd al kreeg. Ze vertelt op Twitter: "Toen ik 15-16 was, werd ik uitgebuit door de media en gedwongen om mezelf af te schilderen als iets wat ik niet was." En nu wil Claudia het heft in eigen hand nemen: kiekjes delen wanneer zij dit wil, op haar eigen manier.

Ongewenste aandacht

In 2021 verscheen een naaktfoto van het (toen nog) meisje op de Twitter-pagina van niemand minder dan moeder Kellyanne. De foto in kwestie was snel weer verwijderd maar eigen zeggenschap was voor de 16-jarige op dat moment helaas ver te zoeken. Die ongewenste aandacht wil de nu 18-jarige Claudia niet meer: "Ik geef mezelf bloot op een manier die VAN MIJ is en van niemand anders. Ik heb volledige controle over mijn lichaam en mijn stem. Autonomie en vrijheid zijn twee dingen die iedereen zou moeten hebben."

En zo is het maar net: de eigen vrijheid om je naaktfoto's voor jezelf te houden. Of juist niet. En vooral dat laatste supporten wij voor de volle 100%.

Entertainment
  • Nieuwnieuws, Panorama, People, AD, CNBC
  • NL Beeld / Instar