Betaald van bil gaan? Bedrijf in China geeft bonus voor medewerkers die zich voortplanten

Meer dan $6.000 voor seks? Kunnen we die bonus hier ook invoeren?

betaald

Bij een Chinees online reisbureau worden de arbeidsvoorwaarden nu wel heel aantrekkelijk. Ze betalen namelijk per 1 juli 10.000 yuan per jaar (meer dan 1.200 euro) voor iedere werknemer die een kind krijgt. En dat betekent dus heel veel extra redenen (maar liefst 1.200) om van bil te gaan.

Online reisbureau

Mensen die wel eens online een vakantietje boeken zijn vast bekend met Trip.com; een online reisbureau waar je vakanties kunt boeken. En het geld van jouw geboekte vakantie zou wel eens naar een heel goed doel kunnen gaan: het seksleven van de Chinese medewerkers van het bedrijf. Trip.com Group heeft namelijk besloten om per 1 juli een beloning uit te geven voor medewerkers die een kind krijgen. Elk jaar kunnen deze medewerkers een bonus krijgen van ongeveer 1.200 euro. Dat betekent dat zij, na vijf jaar, maar liefst 6.339,97 euro hebben verzameld. Genoeg reden voor de medewerkers van Trip.com om het flink wat gezelliger te maken in de slaapkamer.

Teveel vergrijzing

De maatregel moet de aanhoudende vergrijzing in het land tegengaan. Vroeger mochten inwoners van het land maar één kind krijgen en hoewel die regel inmiddels is afgeschaft, blijft China voornamelijk grijzer worden. Ook omdat het krijgen van een kind een behoorlijk dure onderneming is. Met deze bonus zou in ieder geval een deel van de weerstand weggenomen kunnen worden. Wij voorspellen in ieder geval een enorme piek in het libido van de Chinese mens. Want zesduizend euro voor flink wat avondjes slaapkamervermaak zien wij ook wel zitten.

Het feit dat je daarna een schreeuwende koter in je huis hebt wonen vergeten we voor het gemak maar even.

Humor
  • Reuters
  • Adobe Stock