'Hebben vrouwen ook orgasmes in hun slaap?' Een antwoord op de vragen die je altijd wilde stellen

Helpt seks bij het oplossen van relatieproblemen? Waarom is ze na de daad vaak humeurig? En hoe zorg je voor een intenser orgasme? De Playboy Advisor beantwoordt al je brandende vragen.

orgasmes

Het ging ooit beter in mijn relatie: mijn vriendin en ik maken ontzettend veel ruzie. Zou meer seks helpen?

Siebrand B. — Almelo
Laten we het zo zeggen: níét als je jezelf ertoe moet dwingen. Seks hebben puur voor je eigen belang kan zelfs een milde depressie veroorzaken, zo constateerden onderzoekers van de Carnegie Mellon Universiteit in Pittsburgh. Zij bestudeerden twee groepen koppels: de ene groep moest twee keer zoveel seks hebben als normaal, de andere groep juist aanzienlijk minder. Wat bleek? De laatste groep was uiteindelijk veel gelukkiger. Toch jammer dat je je relatieproblemen niet even weg kunt seksen. Soms is praten echt onvermijdelijk…

Op kantoor ben ik constant moe. Zelfs mijn baas heeft me al aangesproken op mijn gegaap. Hoe kan ik weer fit worden?

Marc D. — Venray
Als je niet lang de tijd hebt, dan werkt het om een minuut ijskoud water over je polsen te laten stromen. Mocht je je bureau met een collega delen die het ’t liefst tropisch warm heeft, zet dan toch af en toe een raampje open. Het helpt ook om in de pauze geen vette maaltijd te eten – sla dat broodje frikadel dus maar even over. Vet voedsel is namelijk een garantie voor de beruchte afterdinnerdip. Maak na je lunch een korte wandeling en neem daarna een espresso. Moet helpen!

Mijn vriendin is na de seks meestal humeurig, terwijl we allebei aan de beurt zijn gekomen. Doe ik iets verkeerd?

Milan V. - Utrecht
Geen zorgen! Jou treft (waarschijnlijk) geen blaam. De zogenoemde post-seksblues komt veel naar voren bij studies. Meer dan de helft van de vrouwen heeft na de seks weleens zo’n negatieve emotie. Desondanks weten de onderzoekers niet zeker waar dat vandaan komt. Kleine tip: begin gewoon aan de tweede ronde, dat verbetert de stemming gegarandeerd! En niet alleen bij je vriendin.

Op reis kreuken de kragen van mijn hemden steeds. Hoe zorg ik dat ik toch net tevoorschijn kan komen?

Jonathan B. — Noordwijk
Misschien kun je eens beginnen je koffer in te pakken met meer beleid? Vouw de hemden alleen in de breedte van de tas en leg ze vooral niet bovenop. Leg andere kleding er voorzichtig bovenop. En anders kun je gebruikmaken van de strijkservice van je hotel. Is die er niet? Dan wordt het lastig. Tenzij er een vrouw met stijltang met je meereist. Leen dat ding en neem de kraag kort in de tang. Het is snel en handig.

Mijn vriendin zegt dat vrouwen geen orgasme kunnen krijgen in hun slaap. Heeft ze gelijk? Hebben alleen mannen dit nachtelijke genot?

Rob P. - Reuver
Je vriendin liegt of ze is echt een zeldzaam exemplaar. Als we het beroemde Kinsey-onderzoek mogen geloven, hebben vrouwen vaker een natte droom dan mannen. Maar misschien duurt het nog een paar jaar voordat je vriendin dit plezier mag ervaren. De gemiddelde leeftijd voor natte nachten ligt bij vrouwen tussen de 40 en 50 jaar. De aangename verrassing komt vooral voor bij mensen die nooit seks hebben. Waarschijnlijk zijn jullie dus voldoende seksueel actief als jullie wakker zijn. Overigens komen natte dromen in het algemeen het vaakst voor tussen de 20 en 30 jaar.

Is er een methode die ervoor kan zorgen dat mijn orgasme nog intenser wordt?

Ad ten T. — Groningen
Absoluut! Het toverwoord is ‘Jen-Mo’. Dat punt ligt tussen je testikels en je anus. Als deze magische plek vlak voor de ejaculatie wordt ingedrukt, dan wordt je orgasme geremd en vloeit je sperma terug in de prostaat. Dat heeft dus twee voordelen: je beleeft een ‘droog’ orgasme en je hebt de mogelijkheid zonder pauze door te gaan. Het wordt nog beter, want als je Jen-Mo herhaaldelijk indrukt, dan krijg je een grande finale met meerdere orgasmes. Het proberen waard, toch?

Knowhow
  • Adobe Stock