Jay-Jay Boske is een man van extremen: 'Ik heb een onblusbaar brandje in mij'

Presentator, formatmaker en kersverse vader Jay-Jay Boske (37) is een man van extremen en onverzadigbaar voor avontuur. In de nieuwste Playboy spraken we hem over zijn verlangen naar actie, zijn nieuwe programma en wat mannelijkheid volgens hem betekent.

Jay-Jay

Vanaf deze maand trotseert hij de sneeuw in de zomerse (!) spelshow Bergafwaarts op Veronica. Volgens eigen zeggen "... een soort Te land, ter zee en in de lucht, maar dan in de sneeuw." Wat we gaan zien in het gloednieuwe programma? "Dertien waaghalzen, beetje gek, die schaars gekleed in de sneeuw gekke capriolen uithalen. Ze skiën in hun badkleding van een besneeuwde berg over een ijswaterbak. Dan weet je het wel."

Liefhebber van extremen

In Expeditie Robinson zocht Boske ook al extremen op: tijdens twee edities van het programma trotseerde hij hitte en honger. Maar die extremen is juist wat Jay-Jay trekt aan het werk dat hij doet: "Ik heb al zoveel dingen gedaan, van special forces-trainingen tot twee keer Expeditie Robinson, ik heb de wereld rondgereisd voor Roadtrippers, getraind met de allerbeste topsporters van Nederland, zelf de top bereikt in het rugby." Een behoorlijk indrukwekkende cv. Maar Boske is dan ook extreem ambitieus en onverzadigbaar: "Ik heb een onblusbaar brandje in mij dat zegt: gáán. Elke ochtend ben ik ready om iets tofs te doen. Ik zeg weleens tegen mezelf: als je 48 uur achter elkaar werkt, en je voelt je niet gelukkig, wat ben je dan aan het doen?"

De betekenis van mannelijkheid

Nog geen jaar na Expeditie Robinson stond Boske op de cover van Men's Health, een behoorlijke top in de carrière van een man. Toch kon Boske er niet optimaal van genieten: "‘Ik denk dat die foto mijn meest ongelukkige foto in tijden was. Mentaal was ik helemaal kapot, dat zie je ook. Maar dat kwam niet door Men’s Health, waar nu de discussie over gaat. Men’s Health zegt namelijk niet dat je er op een bepaalde manier uit moet zien. Wie verzint zoiets? Wij vinden zélf dat we er drooggetraind op moeten staan, omdat we allemaal een bepaalde prestatiedrang hebben om er zo goed mogelijk uit te zien." Wat mannelijkheid dan voor Boske betekent? "Door alle genderdiscussies weet ik het ook allemaal niet meer, dus ik probeer het zó te definiëren dat het voor mij het makkelijkst is. Ik ben gewoon een man die van vrouwen, auto’s en trainen houdt, maar die ook respect heeft voor anderen. Ook voor mensen die zich anders voelen."

Bergafwaarts, gepresenteerd door het ‘frisse duo’ Jay-Jay Boske en Moïse Trustfull, is vanaf 14 juli elke vrijdag om 20.30 uur te zien bij Veronica. Meer lezen van dit interview? Koop de nieuwste Playboy in de winkel of online via Tijdschrift.land.

Interviews
  • Mischa Jacobs