Seks hebben zonder elkaar aan te raken? Dit is tantraseks

En we vertellen je hoe je het doet!

tantraseks

Zweverig gelul zullen sommigen van jullie vast denken. Tantraseks staat bij veel cultuurbarbaren bekend als "Die soort van meditatieseks zonder klaarkomen." Maar het blijkt toch veel meer te zijn dan dat. En dan staan wij van Playboy natuurlijk vooraan om een aantal mythes over deze soort seks te ontkrachten. Alles om jullie slaapkamerervaring zo optimaal mogelijk te maken. En omdat we jullie op seks beluste primitievelingen ook graag nog wat bijbrengen gooien we er ook een kleine how-to bij in zodat je hierna alles weet over deze bijzondere vorm van intimiteit.

Tantra... wat?

Het woord 'tantra' komt van het Sanskriet en betekent expansie (tan) en bevrijding (tra). En dat kan inderdaad behoorlijk zweverig worden. Zo ook de definitie van Lisette Thooft, die in Nouveau eerder al over het onderwerp schreef: "Tantra is een oude Indiase filosofie, die hier in een nieuw, westers jasje is gestoken. Elke school en elke trainer zet er zijn eigen stempel op. Maar de essentie is altijd: verzet je niet tegen de vitale levensenergie die door je lichaam stroomt, maar werk ermee. Daarvan wordt je leven dieper, voller, rijker. En daar heb je dus niet per se een partner bij nodig." Ehh... Oké, even concreet: tantra draait om het gebruiken van álle zintuigen. En die werken dan dus op volle toeren.

Seks met je zintuigen

Maar wat is dan precies tantraseks? Tantrische seks is dus inderdaad een vorm van seks waarbij het orgasme niet per se het uiteindelijke doel is (moeilijk voor te stellen voor sommigen, we weten het). De ervaring staat dus eigenlijk centraal. Je voelt met je hele lichaam zonder elkaar per se aan te hoeven raken. En of daar uiteindelijk een orgasme bij komt kijken is dan mooi meegenomen. Het beste deel van tantraseks? Je hebt er niet eens een partner voor nodig. Maar het mag natuurlijk wel!

Hoe dan?

Ten eerste moet je zorgen dat je je kamer op orde hebt. Dus alles aan de kant, kussens op de vloer; maak van de ruimte een ware seksoase. Zet een rustgevend muziekje op, steek een kaarsje aan en probeer eens wat wierook neer te zetten. Zorg ook voor een heerlijke smaakervaring door bijvoorbeeld chocolade of aardbeien (of beide) klaar te zetten. Ga naakt tegenover elkaar zitten met gesloten ogen en probeer rustig in en uit te ademen. Open vervolgens je ogen en kijk elkaar aan, geef elkaar complimenten en deel je diepste verlangens. Dit kun je rustig opbouwen richting seksuele verlangens. Wanneer je merkt dat je beide behoorlijk opgewonden bent kunt je ervoor kiezen om jezelf of elkaar zachtjes aan te raken. Maar het belangrijkste blijft dat het orgasme niet het einddoel is. Je mag elkaar aanraken maar je kunt de spanning ook laten bestaan. Dat belooft zeker een seksplosie wanneer jullie elkaar later weer in de slaapkamer tegenkomen.

Knowhow
  • Women's Health
  • Adobe Stock