Chillen op je eigen eiland? Deze eilanden zijn via Airbnb te huren

Een privé-eiland, helemaal voor jezelf...

eiland

We weten allemaal dat je via Airbnb waar je ook maar wilt een behoorlijk optrekje kunt huren. Maar het wordt pas echt interessant wanneer je via de website op zoek gaat naar eilanden die te huur zijn. Want wie wil er nu niet een eigen privé-eiland afhuren? En het beste nieuws is misschien nog wel dat, hoewel er ook zeker dure opties tussen zitten, deze eilanden redelijk te betalen zijn. Al helemaal wanneer je met al je vrienden op reis gaat. Tijd voor een groepsvakantie, heren?

Belize City - het meest privé-eilandresort ter wereld

Met vier vrienden op een eiland helemaal voor jezelf verblijven? Belize City is een waar paradijsje. Wil je graag in de buurt van een zwembad verblijven? Dan hoef je alleen het strand maar af te lopen; je bent in dit geval omringt door zwembad! Op het eiland bevinden zich twee huisjes: een voor jullie en een voor het personeel. Want alles op dit eiland is inbegrepen bij de prijs. Alle maaltijden worden bereid door je eigen privé-chef, alle drankjes krijg je van je persoonlijke obers en ook alle activiteiten zoals snorkelen, duiken en spabehandelingen zijn inbegrepen. De prijs voor deze hemelse vakantie? Voor 5 dagen betaal je voor vier personen €23.568 euro. Dat betekent dat je per persoon net vijfduizend euro kwijt bent. Een redelijke prijs voor zo'n luxe vakantie! Wanneer gaan we?

Floral Island: Exclusief & privé eiland resort

Nog zo'n exclusieve luxe vakantie: op Floral Island kun je verblijven in een van de zes luxe villa's met uitzicht op strand, zee en natuurlijk prachtige natuur. En je wordt ook hier op je wenken bedient: een team van personeel staat klaar om je op alle mogelijke manier te helpen. Het eten is inbegrepen, je verblijf wordt op orde gemaakt voor je en ook kajakken of snorkelen is mogelijk. Daar zit natuurlijk een prijskaartje aan maar ook dat is te overzien: met acht van je vrienden betalen jullie voor een verblijf van vier nachten maar €5.903 euro. Dat is een kleine prijs voor een vakantie van formaat!

Brother Island - privé-eiland met het witste strand

Een prachtig eiland in het Filipijnse El Nido met, naar eigen zeggen, de witste stranden van de hele omgeving. Maar de stranden zijn niet de enige reden om hier op vakantie te gaan. Brother Island heeft prachtig blauw water, indrukwekkende natuur en natuurlijk de perfecte palmbomen om het vakantieplaatje compleet te maken. De woning zelf heeft zeven slaapkamers en dat betekent dat jij en je vrienden hier prima een paar nachtjes kunnen verblijven. Alle maaltijden zitten bij de prijs in en worden voor je bereid. Wat je betaalt om hier te overnachten? Met zeven vrienden mag je €4.762 neerleggen voor een verblijf van 6 nachten. En dat is, voor een all-inclusive vakantie, best wel heel redelijk.

En dit was nog maar een kleine greep uit het assortiment eilanden dat beschikbaar is op Airbnb. Wist je bijvoorbeeld dat er in Nederland ook 'eilanden' te huur zijn? Niet zo tropisch als in de Filipijnen, natuurlijk, maar voor een luxe vakantie dichtbij huis ook zeker een optie. Al verkiezen wij toch de privé-chef, in dit geval. Een behoorlijk prijskaartje maar als het dan vakantie is moet je ook uitpakken!

Goodlife
  • Airbnb, weflycheap, Manify
  • Adobe Stock