Voor echte dekhengsten: dit zijn de duurste huurjachten

De wonderschone Australische Natalya Scudder is Playboy-bunny en crewlid van een ultraluxe miljoenenjacht. Haar droom? Om op de duurste en grootste jachten ter wereld te werken. En laten wij nu net een lijstje hebben gemaakt met de duurste jachten die je voor een week kunt huren (Natalya niet inbegrepen uiteraard!)

huurjacht

Als je in de afgelopen tien jaar nog nooit een aflevering van bijvoorbeeld Below Deck: Mediterranean of Below Deck: Down Under hebt gezien, dan heeft het algoritme van Netflix je waarschijnlijk in de steek gelaten. Zonde, want dan heb je je nooit kunnen verbazen over de grillen van poenerige miljonairs die grof geld betalen voor een weekje op de Middellandse Zee, maar nog veel belangrijker: dan heb je je nooit kunnen vergapen aan de wonderschone Natalya Scudder (26), crewlid en trotse bezitter van prachtige Australische rondingen. Ook down under ja, wat ze sinds een maand exclusief laat zien op Playboy.com met de ronkende tagline: your favourite Aussie girl next door is now a bunny. Het enige wat je hoeft te doen om een schoonheid als Natalya tegen te komen, is een extra luxe miljoenenjacht te bemachtigen. Het goede nieuws? Je hoeft er maar een paar miljoen voor neer te leggen.

Ahpo

vanaf 2,75 miljoen euro/week

Schijntje toch? Plek voor 16 gasten, 36 crewleden (meer dan twee per gast dus), slaapkamers die twee verdiepingen tellen, een zwembad van 8 meter lang, een eigen helikopterplatform op het dek — of wilde je soms aankomen per taxi in de haven? — kortom: van alle toeters en bellen voorzien. Nou ja, het is een vanafprijs hè. Voor een arrangement met door pygmeeën uitgekauwde druiven waar vintagewijnen van zijn gemaakt, en een likje kaviaar van de buik van Natalya voor het slapengaan betaal je misschien wel een paar tonnetjes meer. Maar dan heb je ook wat!

Octopus

vanaf 2,2 miljoen euro/week

Als het een wedstrijdje is om wie de meeste helikopterplatforms heeft, dan wint Octopus het van Ahpo (2 -1). Ook wat het aantal gasten betreft (26 om 16) en het aantal crewleden (63(!) om 36). Waarom Octopus dan een half miljoen euro per week minder kost, ondanks de aanwezigheid van een onderzeeboot en een volledig uitgerust duikcentrum aan boord? Niet vragen, gewoon boeken!

Dream

vanaf 2,2 miljoen euro/week

Een natte droom, beter gezegd: meer dan 100 meter lang, een infinity pool op het dek, zes verschillende dekken voor al uw feesten en partijen, slaapplek voor 40 man, maar met vier extra plekken aan de teppanyakitafel — neem dus gerust iemand mee naar huis als ze honger heeft. 25 jaar is deze Dream al, misschien dat dat de prijs wat drukt. Maar hoe ouder, hoe smaakvoller!

Madsummer

vanaf 1,6 miljoen euro/week

Dit drijvende paleis heeft het grootste zwembad van allemaal — 12 meter! — maar wat moet je ermee als er een uitgestrekte zee onder je ligt? Datzelfde geldt natuurlijk voor die zelf spelende Steinway-piano op het dek, maar goed: als je bereid bent om 1,6 miljoen euro af te tikken voor een weekje op een boot, dan is de kronkel in je hoofd waarschijnlijk groot genoeg om ook dit te kunnen waarderen.

Dar

vanaf 1,2 miljoen euro/week

Zie je wel, we komen steeds dichter bij dat zachte prijsje van een miljoen per week. Het is dan ook de kleinste van de vijf met ‘maar’ 12 bedden en ‘slechts’ 31 mensen in de bediening. Maar dan heb je wél een boot die is geïnspireerd op de kop van een hamerhaai en die een binnendek heeft dat bijna volledig van glas is. Als dat te heet onder je voeten wordt, spring je gewoon overboord, pak je de klaarliggende jetski en geef je net zo lang gas totdat Natalya je wenkt met een
cocktail, champagne of gewoon een kneiterkoude pils. Droomvrouw, hadden we dat al gezegd?

Goodlife
  • Unsplash, Dimitris Kiriakakis