Onderzoek Durex: meer dan de helft van de ondervraagden wordt overgehaald tot onveilige seks

Durex deed onderzoek naar de beleving van seks en kwam tot een schokkende conclusie

Durex

Durex (je weet wel, die van de condooms) voerde een onderzoek uit wat precies in hun straatje past: ze wilden weten hoe mensen in Nederland seks beleven. Ze verwoorden het zelf als volgt: "Om beter te begrijpen waar we staan en welke richting we opgaan, vroeg Durex open & nieuwsgierige mensen hun benadering van seksualiteit te delen. Met als doel de behoeften van de open en nieuwsgierige gemeenschap te ontdekken. En om vast te stellen waar men verontrust over of geïntrigeerd door is."

En dat zorgt er toch voor dat wij van Playboy ook behoorlijk nieuwsgierig worden.

De open en nieuwsgierige mens

Maar wat zijn 'open & nieuwsgierige mensen' nu precies? Je hoeft niet veel te doen om onder die noemer te vallen. Volgens Durex zijn dit "mensen die minstens twee sociale media gebruiken, in grote steden wonen, seksueel actief zijn, die zichzelf avontuurlijk vinden en om de mening van anderen geven." Grote kans dat jij dat bent, dus. Maar de uitkomsten van het onderzoek zijn op sommige gebieden niet heel positief.

Ontevreden over seks

Zo is maar liefst een derde van de ondervraagde mensen ontevreden over hun seksleven. Dat is een best behoorlijk groot deel van de samenleving. Een derde geeft ook aan zich niet volledig zelfverzekerd te voelen tijdens de seks door bijvoorbeeld lichamelijke onzekerheden, en maar liefst 56% van de ondervraagden zegt wel eens onbeschermde seks te hebben omdat een partner hierop aandrong. De smoesjes van deze partners? "Respondenten werden door een partner verteld dat ze niet stijf konden blijven of niets konden voelen met een condoom", aldus Durex. Bullshit, natuurlijk, maar helaas liegen die cijfers er niet om. Wij hoeven jou niet meer te vertellen dat het niet oké is om een partner over te halen om zonder regenjas te gaan feesten. Als moderne, intelligente en mensrespecterende vent weet jij dat allang. Toch?

Durex gebruikt de informatie van dit onderzoek voor de ontwikkeling van de 'Sex Your Way' campagne waarin zij maatschappelijke verantwoordelijkheid willen nemen en mensen willen helpen om hun ware seksuele zelf te kunnen zijn. En een sex positieve samenleving, daar staan wij voor de volle 100% achter.

Knowhow
  • Durex
  • Durex