De nieuwe Mercedes-Maybach EQS SUV Espace: stralen als een stekker

De nieuwe Mercedes-Maybach EQS SUV bewijst dat je ravissante schoonheid, onbeschaamd machismo en elektrisch rijden kunt combineren.

Mercedes

Zo nu en dan verschijnt er een überbolide op de markt, die de harten van auto-aficionados sneller doet kloppen en tegelijkertijd de portemonnee van ons stervelingen doet huilen. Prijzen zijn nog niet gecommuniceerd, maar je hebt voor de nieuwe Mercedes-Maybach EQS SUV ook een leuke twee-onder-éénkapper. Dit is een over the top bolide, zo eentje waarmee de jetset gaat forensen, die zal figureren in rapclips en ja, de rest van ons laat dromen over een leven vol luxe, glamour en onafhankelijkheid. Laten we maar even een duh’tje lanceren: deze Maybach heeft geen SP-leden uit de provincie Drenthe in de targetgroup. Deze schoonheid is gemaakt voor de upper class, de high society, de mensen die in privéjets naar hun eigen tropische eiland vliegen, terwijl wij ons afvragen waarom een bloemkool opeens 2 euro moet kosten en waarom wasstraatstofzuigers niet meer werken op 50 eurocent. Deze Teutoonse fallus is net zo exclusief als de club van stratosferische miljardairs die het bevochten lidmaatschap van de I-have-more-money-than-I-know-whatto-do-with-Club hebben bemachtigd.

Groot als understatement

Dit is een symbool van rijkdom, macht en decadentie. Het is alsof Mercedes-Benz een stukje van de zon heeft afgesneden, het heeft gepolijst en er een vleugje diamantstof aan heeft toegevoegd om deze in two-tone (want Maybach) metallic glinsterende mastodont te creëren. Als je dit voertuig ziet rijden, weet je dat er iemand in zit die – achterin, in First Class-seats – zijn kaviaar niet met een lepel eet, maar met een gouden vork. De champagne ligt uiteraard in de koelkast binnen graaibereik. Dat de bolide groot is, lijkt een understatement. Hij overschrijdt van bumper tot bumper de vijf meter rijkelijk en deze Maybach is zelfs 20 centimeter hoger dan zijn Mercedes-broer de EQS SUV. Probeer die hele postcode maar eens in een parkeervak te krijgen, al is dit wel het type voiture dat komt voorrijden en daarna door de valet geruisloos wordt weggezet. Zelfs aan de foutgeldkust bij het Portugese Cascais viel de Maybach op met zijn visuele ode aan weelde, macht en gezonde arrogantie.

700 kilometer bereik

En dan hebben we het belangrijkste nog niet eens benoemd. Want waar Maybachs normaliter worden aangedreven door een reptielenbreinkietelende 12-cilinder motor, daar vinden we in de EQS een bundel elektromotoren die 658 pk op de boulevard loslaten. Het bereik ligt bovendien rond de 700 kilometer. Tijdens het laden kun je rustig een filmpje opzetten en je laten verpletteren door de Dolby Atmos Surround Sound, want de Maybach is volgehangen met high tech soundbars. Sowieso klinkt het net zo — of zelfs beter — als de Berliner Philharmoniker. Inderdaad, deze SUV is een oase van comfort. Denk aan zachte, met de hand gestikte, lederen bekleding en een panoramisch dak dat je een adembenemend uitzicht op de sterrenhemel biedt, terwijl je in stijl naar je rodeloperevenement rijdt.

Dit is het voertuig voor filmsterren, rockiconen, de oliestaatprinsen en de techmagnaten die jouw wereld in hun handpalm houden. Het zijn mensen die niet zomaar autorijden, maar een statement maken, eentje van grandeur, extravagantie en ja, misschien wel een lange neus vanachter de zwart-geblindeerde raampjes.

Style
  • Mercedes