Hoe blijf je van bil gaan als je terug bent van vakantie?

Heb jij een seksdip nu je terug valt in de sleur van 'thuis'? Lees dan gauw eens even mee

Seks vakantie

We zijn allemaal inmiddels wel weer een beetje terug van vakantie, helaas. Mocht je toch nog op vakantie gaan: geniet ervan! En vooral van elkaar (wink wink). Mocht je net terug komen: we hopen dat je het leuk hebt gehad! En misschien heb je zelf wel gemerkt: als je met je partner op vakantie bent geweest, is het toch wel overduidelijk dat je op vakantie meer seks hebt. De liefde hangt in de lucht, je bent heerlijk met z'n tweetjes continu op pad, geen afleiding en (hopelijk) geen gezeik. Op vakantie ga je gewoon vaker van bil dan in de sleur van 'thuis'. Helaas valt dit bij thuiskomst natuurlijk direct op. Er wordt vaker gezegd "ik heb hoofdpijn" en "ik ben toch wel heel moe, laten we gaan slapen"; en zo gebeurt er steeds minder in de slaapkamer. Eigenlijk doodzonde natuurlijk, want op vakantie kon het seksgeluk niet op.

Tips

Ho eens even, dat gunnen we natuurlijk niemand. We geven je graag wat advies om (zelfs als je weer aan het werk bent) gewoon nog op dezelfde voet door te gaan. We geven je drie tips, gratis en voor niks.

Praat met elkaar

Communicatie is key, dat kunnen we wel stellen, toch? Met elkaar praten is heel belangrijk. Ga na waarom en hoe en wat waarom jullie nou minder seksen in het dagelijks leven, dan op vakantie. Het zit er blijkbaar dus wel in, maar het komt er thuis nog niet helemaal uit. In het begin van je relatie ben je vaak net een konijnenfokkerij, dus pak het weer lekker op waar jullie zijn gebleven!

Wees speels en creatief

Denk eens na: is er niet iets waar je al heel lang over fantaseert? Een speeltje om uit te proberen, een rollenspel, of misschien met meerdere mensen? Wat wil je nou echt nog graag een keer uitproberen? Laat het leuk zijn en praat erover met je partner. Misschien kom je wel tot hele nieuwe inzichten of heeft je partner net zoveel interesse in datgeen waar jij altijd al lyrisch over bent geweest (maar voor jezelf probeerde te houden). Hartstikke spannend toch, om samen nieuwe dingen uit te proberen!

Date night

Op vakantie heb je natuurlijk elke avond een date night; hoe leuk is dat? Samen met je geliefde elke dag leuke dingen doen en lekker eten. Maar in Nederland loopt dat natuurlijk weer helemaal anders. Hier hebben we door werk weer veel minder tijd en wordt het gewoon makkelijker om een simpel AVG'tje op tafel te zetten. Wat ook helemaal prima is, maar heel romantisch is het natuurlijk niet. Dus, de tip: ga ook hier in Nederland leuke dingen doen samen! En plan ze. Dus pak de fiets naar de bioscoop, dat ene lekkere restaurant in de buurt of pak een picknickmand in met je favoriete hapjes. Maak er wat gezelligs van en kijk elkaar diep in de ogen aan. Geheid dat na jullie, na een innig samenzijn, in de slaapkamer de vonken er vanaf laten spatten. Succes!

Knowhow
  • Adobe Stock