Een antwoord op je prangende vraag: wordt je zaadkwaliteit minder als je te vaak klaarkomt?

Geen paniek! We gaan het tot op de bodem voor je uitzoeken.

sperma onderzoek

Vruchtbaarheid

We gaan het over seks hebben, maar dan wel op de meest nette manier die wij kunnen bedenken: de voortplanting. Want, als je veel klaarkomt, wordt de kwaliteit van je zaad dan minder? Want ook al heb je geen plannen om binnenkort een vrouw te bezwangeren, dan alsnog is het natuurlijk hartstikke handig om meer te weten over je jongeheer. En daar zijn wij voor, Playboy helpt je graag een handje op weg.

Mannen

Hoe vruchtbaar een man is, hangt vooral af van de hoeveelheid en kwaliteit van het zaad. Mocht je meerdere keren per dag klaarkomen, is de hoeveelheid zaadcellen die je per lozing hebt, verschillend. Maar, wees niet getreurd, ook al zit je de hele dag op je slaapkamertje met een doos tissues oneindig de liefde met jezelf te bedrijven, dan heb je nog genoeg zaadcellen over. Jouw lichaam past zich gewoon aan aan de hoeveelheid zaadlozingen die je hebt per dag. Zo heb je dus altijd verse zwemmers klaarstaan. Cool, toch?

Zaadkwaliteit

Maar, dan zijn we er nog niet! We hebben het hier natuurlijk ook over de zaadkwaliteit. Hoe goed kunnen die zwemmers namelijk zwemmen? Hierin kunnen we jullie ook gewoon geruststellen. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat de kwaliteit van het zaad niet slechter wordt als je vaak klaarkomt. Dit onderzoek toont juist aan dat wanneer je voor een langere tijd niet bent klaargekomen, je zwemmers juist minder snel gaan zwemmen. Geen zwemcursus kan daar tegenop. Dat heb je toch echt zelf in de hand.

Sperma opsparen

Hoe zit dat dan met het opsparen van sperma? Heeft dat een positief effect? Nee mannen, dat is een leugen. En wie heeft überhaupt zin om zijn sperma op te moeten sparen? Zonde van de tijd! Het heeft namelijk geen enkele zin en het is toch veel leuker om je hier niet druk om te moeten maken? Onthoud dit: juist als je vaker klaarkomt, zijn je zaadcellen actiever en is de zaadkwaliteit beter. Wat heeft wel invloed op de zaadkwaliteit?

Gezond leven

Ja he he, daarom ben je op dit artikel gekomen, begrijpen wij ook wel. Wat heeft dan wel invloed op je zaadkwaliteit? Zorg dat je een beetje je best doet in de sportschool, wat vaker junkfood laat staan en drink eens een biertje minder. Zo zorg je dat je hormonen stabiel blijven en kan je er (weer) helemaal tegenaan. Je kan deze levensstijl zien als een vervanging voor de zwemles van je zaadcellen. Wel zo goedkoop.

Knowhow
  • womenshealthmag.com
  • Adobe Stock