De smaak van Patricia Paay: 'Roxeanne Hazes moet in het kerstnummer'

Playboy is jarig deze maand en geen betere manier om dat te vieren dan met een van onze favoriete covermodellen: Patricia Paay!

Patricia

Deze maand vieren we feest bij de Playboy-redactie want we mogen maar liefst veertig kaarsjes uitblazen. En daarom is het tijd om eens goed in gesprek te gaan met een van onze favoriete BN'ers. Patricia Paay is inmiddels 74 en heeft in die veertig jaar van ons bestaan vier keer op de cover gestaan. Genoeg reden dus om haar ook in dit jubileumnummer een ere-plaatsje te geven. Dus vroegen we haar (niet letterlijk) de kleren van het lijf in onze rubriek 'De Smaak van' waarin zij vertelt over haar guilty pleasure, welke BN'er zij in het kerstnummer zou willen zien en op welke van de vier Playboy-shoots ze nu eigenlijk het meest trots is.

Vier keer Playboy

We kunnen Patricia Paay eigenlijk bijna ere-Playmate noemen; Paay heeft al zo vaak in de Playboy gestaan dat ze er zelfs een Guinness Book of Records vermelding aan over heeft gehouden: ze was het oudste Playboymodel ooit. In de jaren tachtig stond ze voor het eerst voor de camera voor Playboy, toen ze 60 jaar was sierde de BN'er voor het laatst de cover van het magazine. En op alle shoots is ze nog even trots. Paay vertelt: "In de jaren tachtig was ik de allereerste. Ze vroegen of ik in Playboy wilde. De mooiste vrouwen ter wereld stonden erin, Marilyn Monroe ook, dus natuurlijk wilde ik dat wel! Daarna werd Jerney Kaagman gefotografeerd, maar Playboy koos ervoor die shoot eerder te publiceren. Hadden ze verkeerd gezien, want ik verkocht veel meer." Schamen doet Paay zich zeker niet. Voor niets eigenlijk. Ook guilty pleasures doet de 74-jarige niet aan: "Ik schaam me nergens voor", vertelt ze.

Kersteditie

Hoewel Patricia Paay misschien zelf niet uit de kleren gaat voor dit nummer, heeft ze zeker een uitgesproken mening over welke BN'er dan wél naakt in het blad moet staan. Wanneer we haar vragen over de beroemde kersteditie twijfelt Paay geen moment: "Roxeanne Hazes. Die is zó sexy en brutaal, heerlijk!" Men moet nog even geduld doen voor we de BN'er in de kersteditie onthullen maar als je dit leest, Roxeanne, wees eens zo brutaal om ons een belletje te geven. Vinden we heerlijk.

Meer lezen over de smaak van Patricia Paay? Koop dan de nieuwste Playboy. Die ligt vanaf vandaag overal in de winkels en mag je niet missen!

Interviews
  • Niek Stolker
  • NL Beeld / Patrick van Emst