Sta jij al weken droog? Geen seks maakt je letterlijk minder gezond

Laat je haar even meelezen? Ze wil vast niet verantwoordelijk zijn voor je lichamelijke en mentale aftakeling.

seks

Kun jij bijna niet meer zitten door de blauwe ballen in je schoot? Dan wordt het toch tijd om die etensresten uit je baard te schudden, aan wat gewichten in de gym te slingeren en je signature bankzit-aroma in te ruilen voor een woest dierlijk en mannelijk luchtje: het is létterlijk van levensbelang dat jij zo snel mogelijk flink van bil gaat. Slimmere mensen hebben namelijk geconcludeerd dat geen seks behoorlijk slecht is voor je gezondheid. Alsof je nog meer reden nodig had om die pandapunten eens in te wisselen voor de tijgervariant.

Lekker slapen

Voel jij je ook altijd zo verschrikkelijk ontspannen na een goed orgasme? Wanneer het al een behoorlijk tijd geleden is dat je dit heerlijke hoogtepunt bereikt hebt, kan dat de stresslevels behoorlijk verhogen. Vooral wanneer je voorheen regelmatig een nummertje maakte. Daarnaast is seks supergoed voor je nachtrust: even de ogen dicht na een lekker potje vleesworstelen... heerlijk! En mocht ze boos worden wanneer je na de ontlading direct luid snurkend in slaap valt: die ontspanning is belangrijk. Je redt er levens mee.

Een gezonde god

Seks werkt niet alleen ontstressend: ook op het gebied van je fysieke gesteldheid kan het bed in duiken wonderen doen. Wanneer je in ieder geval twee keer per week seks hebt, verminder je het risico op hart- en vaatziekten. Ook versterkt seks je immuunsysteem. Tijd voor een overtuigende pro-seks PowerPoint Presentatie voor je bedpartner, dus.

Opsparen

Geloof jij ook in de mythe van opgespaard testosteron? Dan helpen we je graag even uit de droom. Je wordt geen wild seksbelust beest wanneer je lang geen seks hebt gehad. Sterker nog: na een behoorlijk lange periode van droogte, gaat je libido omlaag en krijg je steeds minder zin in seks. Ook kan het ervoor zorgen dat je je grote vriend niet meer omhoog krijgt of dat je alleen maar losse flodders schiet. Een lekkere pot seks kan dus wonderen doen voor je gezondheid.

En nee, aan je eigen equipment slingeren telt niet: masturberen helpt misschien een beetje maar die spreekwoordelijke druk op de ketel blijft. Tijd om de chárme aan te slingeren en te scoren. In de naam van je gezondheid!

Knowhow
  • Panorama
  • Adobe Stock