Met jezelf spelen op werk? Het komt vaker voor dan je denkt!

Wie blijft er altijd iets te lang op de "wc" zitten?

werk

Stel je eens voor: je zit van 8 tot 5 te buffelen in een deprimerend kantoor waar het behang nog net niet van ellende van de muren wegkruipt. Je baas; een lul van de oude stempel, is eigenlijk altijd ontevreden (behalve met de miljoenen die je elke dag voor hem verdient) en jij – harde werker met goddelijke gelaatstrekken – strompelt iedere avond terug naar je auto om huilend de file in te verdwijnen. Goed, misschien een beetje overdreven, maar feit blijft: werk kan stressvol zijn. En wij zijn natuurlijk ook grote voorstanders van een beetje ontspanning om een eventuele burn-out buiten de deur te houden. Maar een percentage van jullie heeft wel een heel bijzondere manier gevonden om stoom af te blazen tijdens werktijd...

Nodige ontspanning

Maar liefst tweeëntwintig procent van de medewerkers in Groot-Britannië speelt bijvoorbeeld wel eens met zichzelf op de werkvloer. En nee, dan hebben we het niet alleen over die mensen die thuis op de bank in de baas zijn tijd een hand in hun broek laten verdwijnen. Sommige mensen trekken zich in de toiletten van het kantoorgebouw even ehm...terug en slaan daar flink aan het doe-het-zelven. Maar liefst zes procent van de mannen in Nederland doet, volgens een enquête van EasyToys, hetzelfde. En niet alleen zou deze bijzondere gewoonte zorgen voor meer ontspanning, je zou er ook productiever van worden.

Masturbatiepauze

Al die medewerkers die wel eens buiten staan te roken of een pauze om een broodje te eten; allemaal normale zaken binnen office life. Maar een pauze om even lekker te sjorren? Laten we het erop houden dat je die uren niet als zijnde kunt registreren. Toch blijkt een masturbatiepauze zeker positieve effecten te hebben: het zorgt voor meer focus, minder stress en een hogere productiviteit. EasyToys benoemt ook dat het kan helpen tegen verveling of tegen een kater. Wel is het volgens de seksspeeltjes-fabrikant altijd belangrijk om bepaalde regels in gedachten te houden. Dus: zorg dat de wc-hokjes goed afgesloten zijn, fantaseer niet over collega's en laat geen sporen achter. Je wilt namelijk niet bekend komen te staan als de kantoorviezerik.

Goed, laat die vergaderingen, BILA's en targets maar even links liggen. Tijd voor wat me time. Dat noemen we (re)productiviteit op zijn best!

Goodlife
  • Manners.nl, EasyToys, RTL Nieuws
  • Adobe Stock