Met een knaller het jaar uit: Judith Osborn laat alles zien in de nieuwste Playboy

Nog een BN'er op de Playboy? We zijn niet meer te stoppen!

Judith

Dag in, dag uit, stroomt de inbox van de redactiemail vol met nieuwsgierige lezers. Elke dag worstelen we ons door hordes paparazzi die zich voor ons hoofdkantoor verzamelen en zelfs bij het vrouwelijke deel van de Nederlandse bevolking ligt maar 1 vraag op de lippen: 'Wanneer komt er nu weer een BN'er in de Playboy?'. Oké, oké, overdrijven is een vak waarin we excelleren, maar feit blijft: de Playboylezer kan maar geen genoeg krijgen van bekend naakt. Vooral na de editie met Jaimie Vaes was de conclusie unaniem: Nederland wil meer. En wij doen niets liever dan jullie geven wat je wilt. Daarom hebben we voor dit speciale decembernummer een geweldig covermodel gestrikt: kunstenaar, ontwerper en presentatrice Judith Osborn staat op de cover van ons blad en laat echt álles van zichzelf zien.

Tiensecondenkunst

Op hotelkamers, bij vrienden in de tuin, op haar eigen keukentafel: al een jaar lang maakt Judith Osborn (57) in het geheim naaktselfies met de zelfontspanner van haar iPhone: "Ik heb tien seconden om te zoeken naar de schoonheid van het lichaam," vertelt Osborn. Vandaag mag ze dan eindelijk het resultaat van deze tiensecondenkunst delen. En dat in onze Playboy! Het resultaat is verbluffend – al zeggen we het zelf – maar de perfecte foto maken in tien seconden, dat vergt nogal wat planning en tijd: "De eerste pannenkoek mislukt altijd," vertelt de kunstenaar lachend wanneer we haar in een hotelkamer in Amsterdam spreken over deze bijzondere fotoshoot. Sinds een jaar maakt ze geregeld deze selfies. Met één druk op de knop, naakt, zonder poespas. De ene keer verstild als de Venus van Milo (maar dan wel met alle ledematen), de andere keer wild zwaaiend met haar blonde haren die als een lasso door de lucht vliegen. "Ik hou van dat rauwe, dat pure," zegt ze. Dierlijke kunst, zoals Osborn dat zelf noemt: "Kleren uit en gaan".

Euforisch

Het begon allemaal met bovenstaande foto: Osborn kreeg een soortgelijk kiekje van een vriend en besloot op dat moment: "Dit kan ik ook". Dus gooit ze haar kleren uit, trekt een krukje tevoorschijn en schakelt de zelfontspanner van haar telefoon in. Een druk op de knop en tien seconden later was een nieuwe hobby geboren: "Ik wist niet wat ik zag. Ik vond het zó ongelooflijk bevrijdend dat ik er helemaal euforisch van werd." Een jaar en zo'n 150 foto's verder staat Judith met haar zelfgemaakte foto's in het mooiste naaktblad van Nederland. En ook dat is een overwinning: Osborn ziet haar feature in Playboy als een cadeau aan zichzelf voor haar 57ste levensjaar. En zeg nu zelf: met 57 jaar in de Playboy, naakt op de cover én 18 naaktfoto's verdeeld over 14 pagina's... We kunnen slechtere manieren bedenken om een verjaardag te vieren.

Judith Osborn is in control en wij genieten met volle teugen mee.

Women
  • Judith Osborn, Paul Tolenaar