De vakantiebestemming van 2024? Een sexual wellness-trip

Sexual wellness-travel is dé trend voor het nieuwe jaar. Een sexual wattes? Juist, lees maar snel verder.

sexual wellness

Als zelfs de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) sexual wellness hoog op haar agenda heeft staan, dan weet je dat ook de reiswereld daar vol op duikt. Zie daar: sexual wellness-travel is dé trend van het aankomende jaar!

Sekstrend

Het is een sekstrend die volgens de WHO ingaat op het fysieke en mentale welzijn in relatie tot seksualiteit. Nou ja, noem het maar niks: knappe economische koppen hebben in hun glazen bol gekeken en gezien dat er in het jaar 2028 wereldwijd meer dan 50 miljard (!) euro zal omgaan in deze sekswereld, een wereld waar ook niemand minder dan Gwyneth Paltrow inmiddels met zevenmijlslaarzen doorheen stuift. Een jaar of drie geleden haalde ze sexual wellness bijna eigenhandig uit het verdomhoekje met haar onlineplatform Goop — ‘een onmisbare bron voor een mooi en bedachtzaam leven’ (gáááp) — wat met Goopsex (‘een plek om plezier na te jagen’) nu een erotisch zusje heeft gekregen. Denk aan een webshop vol met de allernieuwste Satisfyers of de inmiddels beroemde geurkaarsen This Smells Like My Vagina, maar verwacht binnenkort ook hele reispagina’s met seksretraites en andere kinky tripjes die je kunt boeken om je seksleven een boost te geven. Waarmee ze natuurlijk niet de eerste is.

Sexual Health Units

Trendsetters zien al een gat in de markt voordat dat gat überhaupt bestaat. Desnoods creëren ze dat gat zelf, zoals op Ibiza. Daar opende vorig jaar al een sexual wellness-resort, het vermaarde Six Senses dat net als zijn evenknieën in Mexico (het St. Regis in Punta Mita) en in Australië (W Brisbane) seks als een van de speerpunten heeft. Niet een goedkope afwerkplek die je per uur kunt huren of een swingersparadijs als Hedonism op Jamaica, maar een prikkelvrije omgeving die je niet afleidt tijdens de seks en waar zelfs de housekeeping rekening houdt met bepaalde intimiteiten. Volgens psychoseksuoloog (ook al zo’n modeverschijnsel) Karen Gurney is het tegenwoordig allemaal geen hogere wiskunde: ‘Hoe verder je van je dagelijkse leven verwijderd bent, hoe sterker je verbonden bent met je eigen seksualiteit.’ Op reis bijvoorbeeld, iets waar steeds meer mensen rekening mee houden. Of sterker nog, wat steeds meer mensen bewust boeken. Adult only-resorts waren al een stap in die richting, maar tegenwoordig heb je ook complete Sexual Health Units (SHU) op luxueuze resorts aan de Spaanse Costa del Sol. Daar vinden niet alleen consultaties plaats met gynaecologen, seksuologen en hormoonexperts, maar kun je ook je bloed laten testen, mammografieën laten maken en zelfs transvaginaal onderzoek laten doen met geluidsgolven.

Leuk hè, zo’n ‘seksvakantie’. En het is niet eens goedkoop: voor een weekje sexual wellness betaal je met gemak rond de 10.000 euro. Doe ons dan maar een Playboy en een glas wijn. Dát is pas sexual wellness.

Goodlife
  • Adobe Stock