Boekpromotie à la Playboy: schrijfster Merel van der Wouden staat naakt op de cover van het februarinummer

Een Playboy met Merel van der Wouden op de cover? We zijn het hartstikke waard!

februari

Merel van der Wouden bracht in de zomer het boek Je bent het waard uit, en zo'n grote mijlpaal kan wel wat extra confetti gebruiken. Wij bij Playboy vieren natuurlijk altijd graag een feestje mee, al helemaal als dat betekent dat we een prachtig nieuw covermodel kunnen strikken. Dus we belden Merel met de vraag of zij dit februarinummer zowel de cover als tien pagina's van ons mooie blad wilde vullen. Geen betere manier om je boek te promoten, dachten wij zo, want geen ferventere lezers dan het Playboy-publiek. Zijn we het waard? Zeker weten!

Spannend

Het was nog even spannend; Merel zei eerst namelijk keihard 'nee' tegen ons voorstel. Haar toenmalige vriend wilde niet dat Merel in vol ornaat zou stralen in de schappen van elke supermarkt en boekhandel in Nederland. Gelukkig leeft Merel volgens haar eigen regels: "Het voelde zo slecht dat ik me door hem liet beïnvloeden," zegt de schrijfster. "Ik stelde mezelf de vraag: wat zou ík nou graag willen? Ik wil geen dingen doen of laten omdat anderen er iets van vinden. Toen heb ik besloten er toch voor te gaan." En een dag spijt heeft ze niet gehad: "ik wil alles aangaan in het leven wat ik superspannend vind. Dat is vrijheid voor mij. Ik wil me op mijn 90ste niet hoeven af te vragen wat er was gebeurd als ik bepaalde gemiste kansen wél had gegrepen. Geen what ifs. Ik wil gewoon elke keer denken: fuck it, ik heb het gedaan in het leven. Ik sta nu op mijn 37ste gewoon in de Playboy!"

Covermodel

Voor de coverfoto liet Merel zich inspireren door Cindy Crawfords iconische Playboy-shoot uit 1988. Een gedurfd plan, want probeer die supermodellenschoenen maar eens te vullen. Maar Merel slaagde dubbel en dwars. Haar cover knalt uit de schappen en heeft – al zeggen we het zelf – nu al iets van eeuwigheidswaarde, net als die voorplaat van Cindy van jaren geleden. In Je bent het waard schrijft Merel van der Wouden over tips om sterker in je schoenen te staan, over haar overstap van de advocatuur naar de consultancy, en hoe ze leerde leven op haar voorwaarden. Uitgever Kosmos laat weten dat de eerste druk bijna is uitverkocht en we verwachten dat ook de opkomende tweede druk snel over de toonbanken zal vliegen na het uitkomen van dit geweldige februarinummer. Onze hoofdredacteur Niek Stolker is in ieder geval fan: "Merel is een sterke, onafhankelijke vrouw die dankzij haar optreden in ons blad alleen maar meer bewonderaars zal krijgen. Terecht, want die vrouw is echt leuk – en ze kan nog schrijven ook."

Een flinke primeur scoren? De nieuwste Playboy ligt vanaf donderdag 1 februari in de winkels maar jij kunt hem al vanaf vandaag bestellen bij Tijdschrift.land. Waar wacht je nog op? Je bent het WAARD!

Women
  • Christian van Duuren