Admiral X Force 145: 145 meter luxe

Laat die zeespiegel maar stijgen, dan blijft er genoeg ruimte om rond te varen met je super-de-luxe megajacht! De Admira...

Laat die zeespiegel maar stijgen, dan blijft er genoeg ruimte om rond te varen met je super-de-luxe megajacht! De Admiral X Force 145 is een schip waar zelfs de mond van de sultan Bolkiah (Brunei) nog van openvalt. Het witte gevaarte is maar liefst 145 meter lang, de lengte van zes blauwe vinvissen (even ter herinnering: da’s het grootste dier op aarde).

[gallery type="rectangular" size="full" ids="138861,138863,138865"]

 

/ Onvervalste luxe

De Admiral X Force 145 heeft voorzieningen die net zo in overvloed zijn als het aantal meters dat hij lang is. Ramen van voor- tot achtersteven zorgen voor veel licht binnen en een geweldig uitzicht voor iedereen aan boord. De strandclub (op een boot, ja) bestaat uit maar liefst twee verdiepingen en heeft een oppervlakte van 1.500 m2 aan pure en onvervalste luxe. Hier vind je ook een spa, een gym, een lounge bar en party salon. De ruimte heeft uitvouwbare balkons en platforms aan beide kanten van het jacht. Natuurlijk zijn er ook verschillende binnen- en buitenzwembaden aan boord en een aantal bioscopen waar je ontspannen naar Jaws kunt kijken (of The Titanic, als je dat leuker vindt). De eyecatcher is een gigantische kroonluchter die boven een binnenvijver hangt.

[gallery type="rectangular" size="full" ids="138877,138869"]

 

/ Owner’s deck

Natuurlijk hoef jij je niet tussen het plebs te begeven op je eigen schip. Je hebt een dek voor jezelf: Owner’s Deck van 55 meter lang. Hierbij horen ook twee privéterrassen, waar je bij één van de twee een hydromassage tub vindt. Je hebt je eigen helikopterplatform (verderop op het schip bevindt zich er nog één). Het jacht heeft een grote garage voor auto’s, choppers en al het speelgoed dat je op het water nodig denkt te hebben. Alsof dit nog niet genoeg is, heeft Admiral er ook nog een interne aanlegplaats voor onderzeeërs bijgedaan, als extraatje. Geen wonder dat de prijs van dit paradijs op het water op aanvraag is.[video_ad]

/ Zeepaardenkracht

Hij heeft vier generatoren van elk 1.200 kW en drie gigantische motoren die 2.040 kW kunnen opbrengen om de drie schroeven zo snel te laten draaien dat het jacht een topsnelheid kan halen van 18 knopen. Natuurlijk is het schip niet gemaakt om mee te jagen, maar om op een rustig tempo iedereen de ogen uit te steken. Want dat je veel bekijks hebt en jaloerse blikken toegeworpen krijgt als je voorbij vaart, durven wij wel een wedje op te leggen.

[gallery type="rectangular" size="full" ids="138873,138871,138875"]