Hier knapt een vrouw op af

Is narcisme jouw tweede naam? Neem je geen maatregelen tegen je knoflookadem? Of verstop je jezelf in een wolk cologne?...

Is narcisme jouw tweede naam? Neem je geen maatregelen tegen je knoflookadem? Of verstop je jezelf in een wolk cologne? Reken er dan maar niet op dat je veel succes bij de dames zult hebben. Dit zijn tien van de grootste afknappers volgens vrouwen. Mannen, ye be warned.

1. Admiraal Arrogantie

Natuurlijk vinden ze het leuk om te horen dat je pas een promotie hebt gehad op het werk of dat je met gemak al die kilo's wegdrukt in de sportschool, maar zodra je jezelf verkondigt als Gods geschenk aan de vrouwen, vragen ze direct of Hij het bonnetje nog heeft.En dan nog iets. Over het algemeen vindt een vrouw zich minder aantrekkelijk dan ze in werkelijkheid is. Bij mannen is dat net andersom. Dus de volgende keer dat je een narcistisch trekje op voelt komen, bijt even hard op je tong om het onder controle te houden.

2. Gebrek aan communicatie

Vrouwen houden van praten, dat is nu eenmaal zo. En als de communicatie met haar man stroef loopt, geldt dat ook voor de rest van de relatie. Dus als je om acht uur hebt afgesproken en je redt dat niet, laat haar dat dan even weten. En nee, je hoeft echt niet tot de volgende ochtend te wachten om te reageren op een berichtje of een gemiste oproep. Echt niet.

3. Slechte adem

Blijkbaar is het nog steeds nodig om deze in de lijst op te nemen. En dat terwijl het zo makkelijk is te voorkomen. Ze hebben mondwater en kauwgom uitgevonden met een reden! Enne, knoflook eten op je eerste date? Alleen als je daarmee wilt zeggen dat het wat jou betreft ook hierbij blijft.

4. Ex-obsessie

Je (toekomstige) vriendin wil echt wel weten wie haar voorgangsters waren, maar je hoeft haar absoluut geen details te vertellen. Ze heeft er niets aan om te weten dat jullie je jubileum vierden in hetzelfde restaurant als waar je nu zit. En dat ze dezelfde cheesecake bestelt als je ex, hou je ook maar beter voor je.

[video_ad] Lees verder >>

5. Moederskindje

Er is niets mis met mannen die hun moeder op een voetstuk plaatsen. Sterker nog, vrouwen zien dat als een goede eigenschap. Het wordt pas vervelend als dat tussen jullie in komt te staan. Misschien is de spaghetti van je moeder beter dan die van je vriendin, maar dat hoeft zij niet te weten. En als je voor tips en adviezen eerst je moeder belt en dan pas je vriendin om raad vraagt, zal ze je dat niet in dank afnemen.

6. Geen PDA

Van 9 tot 5 staat PDA voor Personal Digital Assistent, maar daarbuiten is het Public Displays of Affection. Vrouwen houden van mannen die hun affectie durven te tonen en worden argwanend als hij opeens niet meer hand-in-hand over straat wil lopen. ‘Wie mag ons niet samen zien?’, is de eerste gedachte die in ze opkomt. Jullie zijn het zoenen op iedere straathoek en in elk steegje ondertussen wel ontgroeid, maar een man die in het openbaar op zijn vriendin reageert alsof ze een vage kennis is, heeft haar niet voor lang.

7. Je grenzen niet kennen

Het is hartstikke gezellig om met een aantal vrienden een paar biertjes te drinken. Het is minder gezellig om die vrienden je vriendin te laten bellen om je op te komen halen omdat je niet meer op je eigen benen kunt staan. Reken maar dat de daar iets van te horen krijgt zodra je je roes hebt uitgeslapen.

8. De colognewolk

Natuurlijk houden ze van een man die lekker ruikt, maar hou het alsjeblieft wel subtiel. Anders denkt ze dat je a) een slechte lichaamsgeur hebt, b) de afgelopen twee weken niet gedoucht hebt, c) héél onzeker bent of d) alle bovenstaande. Daarbij komt dat je met te veel kunstmatige luchtjes je je eigen feromonen verbloemt. En dat kan ook niet de bedoeling zijn.

9. Vloeken als een ketter

Je hoeft niet te praten als een geleerde professor, maar vloeken als een bootwerker is ook uit den boze. Ze wil je tenslotte wel voorstellen aan je ouders en dan kun je wel vergeten als ieder tweede woord dat uit je mond komt, weggebliept zou worden.

10. Geen toewijding

Vrouwen hoeven geen gigantische boeketten rozen iedere maand (maar een klein bosje zo nu en dan vinden ze geweldig) en als je tijdens de tweede date al over kinderen begint, schrik je ze af. Maar ze hebben dondersgoed in de gaten of een man wel of niet toegewijd is. Ben jij zo iemand die iedere week een ander liefje had, zijn huwelijk na een jaar afbrak of maar geen baan kan houden, dan speelt de vrouwelijke intuïtie op. Je zult dan heel veel moeite moeten doen om jouw droomvrouw toch bij je te kunnen houden.