Als je echt niet meer weet wat je met je geld moet

Dagobert Duck neemt graag een duik in zijn geld, maar wie geen geldpakhuis met ingebouwd zwembad in zijn tuin heeft staa...

Dagobert Duck neemt graag een duik in zijn geld, maar wie geen geldpakhuis met ingebouwd zwembad in zijn tuin heeft staan, kan het ook gewoon uitgeven. Niet aan een villa, een vette auto of een jacht, maar gewoon aan alledaagse dingen. Met een gouden randje om de prijs.

/ Koffie

Het S-woord komt bij jou thuis niet voor. Alleen het allerbeste is goed genoeg voor jou, vandaar dat je alleen genoegen neemt met de Kopi Loewak-koffie. Deze koffie is zo duur vanwege het productieproces. De bonen worden namelijk geoogst uit de uitwerpselen van de loewak, een soort civetkat. Een tochtje door het spijsverteringskanaal van het beest geeft de koffie een bijzondere smaak, waar een aardig prijskaartje aan hang. Voor een kilozak betaal je zo’n €540,-. Voor Kopi Loewak van in het wild levende loewaks, kun je zowat €6.000,- neertellen.

Lees verder >>

/ Overhemd

Wil je een keer iets anders aan dan een sjiek overhemd naar een speciale gelegenheid? Steek dan iedereen de ogen uit met dit exemplaar van €225.000,-. Het kledingstuk is afkomstig uit India en bestaat voor de volle 100% uit puur goud. Daar zien ze het als de ultieme statussymbool. Wassen op dertig graden, niet geschikt voor de droger.

Lees verder >>

/ Pen

Als je ooit meer dan €5,- voor een pen hebt betaald, dan is het vast een erg speciale om belangrijke documenten te ondertekenen. De eigendomsakte van je nieuwe zomervilla op Halls Pond Cay, bijvoorbeeld. Waaronder zou je jouw krabbeltje dan zetten met dit exemplaar? De Aurora Diamante vulpen is met stip de duurste pen die je kunt krijgen. Ingelegd met diamanten en de punt is gemaakt van 18-karaats goud. Met een prijs van 1,3 miljoen euro denk je wel twee keer na voor je erop gaat kauwen.

[video_ad] Lees verder >>

/ Schaakset

Schaken is de sport van de intellectuelen, maar nu zeker ook voor de intellectuele elite. Zolang je nog 8,8 miljoen euro op de bank hebt staan om deze set in huis te halen. De Royal Diamond Chess Set is in elkaar gezet door een team van 30 man en heeft talloze diamanten en edelstenen in de stukken verwerkt. Robijnen, smaragden, saffieren, you name it. Het is een kunstwerk dat je zou zien in de Hermitage in St. Petersburg in een extra beveiligde vitrine en niet zo gauw op een salontafel. Maar hé, als je bereid bent om dit te kopen, heb je vast ook wel het budget voor een kluis of een beveiligingsmannetje.

Lees verder >>

/ Toiletpapier

Sommige mensen kopen gouden oordopjes of een gouden fiets, anderen investeren liever in goud toiletpapier. Het Australische merk Toilet Paper Man heeft zijn tijd, geld en energie gestoken in een toiletrol die is gemaakt van 22-karaats goud. Hij scant voor ruim 1,1 miljoen euro en volgens het bedrijf is het gewoon functioneel 'papier'. Ja, nee. Doe maar niet.