5 duurste stadions ter wereld

Een sportwedstrijd kijken in het stadion heeft altijd iets magisch. De sfeer op de tribunes, de actie op het veld en het...

Een sportwedstrijd kijken in het stadion heeft altijd iets magisch. De sfeer op de tribunes, de actie op het veld en het oorverdovende gejuich als er gescoord wordt. De sportstadions zijn al even bijzonder. Wij lichten vijf van de meest dure stadions ter wereld uit. Kun je je voorstellen hoe het moet zijn om hier je favoriete club aan te moedigen?

/ Stade de France

Dit stadion bij Parijs kan 80.000 fans herbergen en het bouwen ervan kostte een slordige 887 miljoen euro. Onder andere het WK voetbal van 1998 werd hier gespeeld en Nederland haalde hier de halve finale.

/ Nissan Stadium

Het zal je niet verbazen dat een stadion met deze naam in Japan te vinden is. Ruim negen miljoen euro is uitgegeven aan de bouw van het stadion en de verwachting is dat het grondig verbouwd zal worden voor de Zomerspelen van 2020. Dertien jaar geleden werd het WK voetbal gespeeld in dit stadion. Brazilië versloeg Duitsland met 2-0 in de finale. Nederland schitterde door afwezigheid (voor het eerst in 16 jaar).

/ Madison Square Garden

Het is een van de Big Attractions van de Big Apple. Sportfestijnen, uitverkochte concerten van wereldsterren, het Madison Square Garden heeft het allemaal wel gezien. Bijna 20.000 mensen kun je erin kwijt. Het stadion is in 1968 gebouwd voor een New Yorks bedrag van meer dan een miljard euro.

[video_ad]

/ Wembley Stadium

De Engelsen weten ook wel hoe ze hun stadions moeten bouwen. Het Wembley Stadium is een van de grootste stadions in de wereld en de op één na grootste van Europa. Dat is het prijskaartje van 1,1 miljard euro wel waard, toch? De inwoners van Hilversum passen er met gemak in en dan heb je nog ruimte over (in totaal telt het stadion zo’n 90.000 zitplaatsen).

/ MetLife Stadium

Dit is het beroemde stadion in New Jersey waar vorig jaar de Amerikaanse Superbowl werd gehouden. Kosten noch moeite werden gespaard voor dit sportwalhalla en wat wil je ook voor ruim 1,4 miljard euro? Dit is ook de thuisbasis van zowel de NY Jets als de NY Giants. Er passen zo’n 80.000 toeschouwers in. Daar kan onze ArenA (53.000 zitplaatsen) nog het een en ander van leren.