Hét geheime ingrediënt voor een geslaagde trouwdag 

Het kiezen van de juiste trouwkaart staat waarschijnlijk niet bovenaan je prioriteitenlijstje tijdens het plannen van een bruiloft. Je hebt al genoeg dingen aan je hoofd en moet misschien dealen met bridezilla-achtige trekjes van je wederhelft.

Trouwdag

Toch verdient dit ogenschijnlijk kleine detail veel meer aandacht dan je misschien denkt. De trouwkaart is immers het eerste tastbare element van jullie grote dag en zet de toon voor de hele bruiloft. Bekijk hieronder waarom het kiezen van de juiste trouwkaart zo belangrijk is.

Een blijvende eerste indruk

First impressions count. Dit geldt voor de eerste date, eventuele toekomstige geboortekaartjes én de aankondiging van jullie bruiloft. De trouwkaart geeft gasten alvast een voorproefje van de sfeer en stijl van jullie grote dag. Gaan jullie voor klassiek en elegant, of misschien juist voor speels en modern? De kleuren, het lettertype en zelfs het papier dat jullie kiezen, dragen allemaal bij aan de boodschap.

Praktische informatie

Trouwkaarten hebben natuurlijk ook een belangrijke praktische functie. Jullie gasten kunnen zo in één oogopslag alle cruciale informatie scannen: datum, tijd, locatie en eventuele dresscode. Een goed ontworpen kaart zorgt ervoor dat deze informatie zo duidelijk en overzichtelijk mogelijk gepresenteerd wordt. Dit voorkomt verwarring en zorgt ervoor dat iedereen extra goed is voorbereid op een mooie dag.

Persoonlijke touch 

Jullie trouwdag is uniek, dus dat zou de kaart ook moeten zijn. Een op maat gemaakte trouwkaart met een persoonlijke boodschap, of misschien zelfs een handgeschreven detail, maakt alles net iets intiemer. 

Blijvende herinnering 

Een trouwkaart is niet zomaar een stuk papier; het is een souvenir. Veel gasten zullen de kaart bewaren als aandenken aan jullie bruiloft. Het is een blijvende herinnering aan het begin van jullie leven à deux. Geef deze stap daarom genoeg aandacht, zodat je later geen spijt hebt van eventuele slordigheid of desinteresse. Jouw gasten (of aanstaande) zullen je dit anders niet snel laten vergeten!

Goodlife
  • Adobe Stock