Waan je een prof met de TL3 racesimulator

Motion Simulation heeft vijf jaar gespendeerd aan het ontwikkelen van hun paradepaardje: TL3. In samenwerking met alles...

Motion Simulation heeft vijf jaar gespendeerd aan het ontwikkelen van hun paradepaardje: TL3. In samenwerking met alles en iedereen die ook maar een beetje verstand van auto’s en racen heeft, zoals een Formule 1 team, bouwden ze een racesimulator als geen ander.

/ Rijden = kijken

'Rijden is kijken,' zei je instructeur vroeger altijd en we willen graag kijken naar de TL3. Het scherm van 200 graden dat zich om je heen vouwt, is meer dan 2,5 meter breed. Er zijn zes miljoen pixels in gepropt voor de best mogelijke visuele ervaring. Geen schokkerig beeld of fletse kleuren, maar racen zoals het bedoeld is in een simulatie: bijna echt.

/ Rijden = ook voelen

Ook is de stoel verstelbaar, zodat je in de juiste rijpositie in de auto zit (of ligt). Je moet er toch niet aan denken dat je een Formule 1-race rijdt terwijl je op een soort keukenstoel zit. Ook de bewegingsmechanismen zijn precies afgesteld op het type auto waar je op dat moment in rijdt. Zo heb je in een Ferrari nooit het gevoel dat je in een Landrover hobbelt. De simulator heeft meer dan 3.000 testritten gehad voordat ze de fabriek uit mocht en o wat hadden wij graag proefkonijn willen zijn.

[video_ad]

/ En rijden = dromen

De TL3 is een droom voor elke raceliefhebber. Helaas zal het door de prijs voor velen een droom blijven. Voor de ultieme race-ervaring moet je omgerekend bijna 50.000 euro neertellen, maar daarvoor kun je wél de bocht uitvliegen zonder met de ambulance mee te hoeven.

https://youtu.be/at1mIBVW0Lk