10 bestemmingen met kristalhelder water

Opzoek naar te gekke vakantie-inspiratie? Al deze bestemmingen hebben een zee zo puur en perfect dat je de bodem van de...

Opzoek naar te gekke vakantie-inspiratie? Al deze bestemmingen hebben een zee zo puur en perfect dat je de bodem van de oceaan kunt zien.

Onze Noordzee schijnt zo schoon en veilig te zijn, maar mooi blauw kun je het niet noemen. Wil je kristalhelder water, dan moet je iets verder zoeken. Met de onderstaande bestemmingen kom je al een heel eind als je zoekt naar inspiratie voor je volgende zomervakantie!

/French PolynesiaEen Frans overzees land in de zuidelijke Stille Oceaan.

/Cala Macarelleta, Menorca, SpanjeWaarschijnlijk één van de minst bezochte stranden in Spanje, je kunt er alleen te voet of met boot komen.

/Een meer in ItaliëDe precieze locatie weten we niet. Maar wie had gedacht dat Italië zo'n kristalheldere rivier had?

/Bora BoraHet eiland dat veelal de parel van Polynesië wordt genoemd en door velen wordt beschouwd als het mooiste eiland ter wereld.

/Pig Beach, BahamasZet dit maar op je verlanglijstje: Zwemmen met varkentjes in kristalhelder water. Wat wil je nog meer? 

Ook Playmate Jessica Burciaga is hier op vakantie geweest!

https://instagram.com/p/6ychhPw8-v/?taken-by=jessicaburciaga

/Papua New GuineaEen bestemming voor iemand die durft. Hier is bijna geen toerist te bekennen, maar juist dat onbekende maakt de vakantie zo uitdagend.

/Palawan Island, FilipijnenDe Filipijnen zijn nog niet zo bekend in Nederland maar het lijkt wel een hemel op aarde.

/Yasawa islands, FijiHier werd de film 'The blue lagoon' uit 1980 opgenomen. Sinds kort kan deze bestemming door toeristen worden bezocht.

/Cano Cristales, ColombiaDe rivier wordt ook wel 'De rivier van de vijf kleuren' of 'Liquid Rainbow' genoemd en is zelfs aangewezen als een van de mooiste rivieren op de wereld.

/Wakatobi, IndonesiëEen paradijs voor duikers. Er wordt gezegd dat Wakatobi 942 vissoorten en 750 koraalriffen kent.