1 x per week seks maakt gelukkig

De seksfrequentie is in het begin van een relatie vaak erg hoog. Hete vlammen uiten zich in het veelvoudig bedrijven van...

De seksfrequentie is in het begin van een relatie vaak erg hoog. Hete vlammen uiten zich in het veelvoudig bedrijven van de liefde en neemt, in veel gevallen, na een zekere periode af. Dit lijkt niet voor niks te gebeuren. Uit onderzoek van het tijdschrift Social Psychological and Personality Science blijkt namelijk dat stellen die 1 keer per week seks hebben, het gelukkigst zijn.

Mispoes"Meer seks maakt niet altijd gelukkiger", zegt hoofdonderzoeker Amy Mouse. De resultaten van haar onderzoek benadrukken dat het belangrijker is om een sterke relatie met je partner op te bouwen, dan het hebben van veel seks, wat in vele andere onderzoeken geclaimd wordt. Een overactief seksleven staat niet garant voor een hechte relatie. Forceren is in dit geval het slechtste wat je kunt doen.

Less is moreDe conclusie komt voort uit een 23 jaar durend onderzoek, waar jaarlijks 25.000 Amerikanen aan meedoen. Het gros van de koppels gaf aan gelukkiger te zijn met één keer per week seks. Hiermee worden dus vele stereotyperingen van de kaart geveegd. Jonge mensen hoeven geen nachten door te halen om gelukkig te zijn en ouderen zijn niet minder gelukkig omdat er weinig activiteiten in de slaapkamer worden uitgevoerd.

Waar voel jij je het meest gelukkig bij?