Hebben: vliegend jacht met openluchtzwembad en nachtclub

Met een jacht dan wel privéjet hoor je er als miljardair niet meer bij. Het nieuwe speeltje voor de superrijken wordt he...

Met een jacht dan wel privéjet hoor je er als miljardair niet meer bij. Het nieuwe speeltje voor de superrijken wordt het Halo Airship, een bizar luchtschip met een leefruimte van 13.000 vierkante meter.

Het vliegende jacht is ontworpen door het bedrijf Andrew Winch Design. Ideaal ding, want het vliegt je niet alleen naar de beste bestemmingen, maar kan ook boven die bestemming blijven zweven.

Lees ook: Dromen komen uit met de vliegende auto van Aeromobil

Het Halo Airship beschikt over genoeg ruimte voor een zwembad, nachtclub, cocktailbar en bioscoop tegelijk. En doordat het luchtschip niet hoger vliegt dan 3,5 kilometer, hoeft de cabine niet onder druk en kan het dak dus open. Juist, een met playmates gevulde poolparty boven een onbewoond eiland in de Indische oceaan wordt de nieuwe standaard.

Met dit belachelijk grote ding kun je een afstand afleggen van 9.700 kilometer. De topsnelheid ligt iets hoger dan 200 kilometer per uur, opstijgen doe je verticaal. En wel zo handig: je kunt je jacht of onderzeeër gewoon meenemen op reis.

300 miljoen

Wanneer het Halo Airship in productie gaat, en of dat überhaupt gaat gebeuren, is niet bekend. Volgens Andrew Winch Designs ligt de verwachtte verkoopprijs in ieder geval rond de 300 miljoen euro.