Rapsody R110, een ultraluxe jacht van Friese makelij

Dat wij Nederlanders mooie schepen kunnen bouwen, hebben de mannen van Rapsody Yachts uit Heeg (Friesland) in samenwerki...

Dat wij Nederlanders mooie schepen kunnen bouwen, hebben de mannen van Rapsody Yachts uit Heeg (Friesland) in samenwerking met het Amsterdamse Dykstra Naval Architects maar weer eens bewezen. Ze lanceren namelijk een nieuw superjacht: de Rapsody R110.

En een superjacht is het zeker. Het schip meet bijna 35 meter in lengte en is 7,40 meter breed. Omdat hij in de toekomst op maat gemaakt wordt, kun je zelf kiezen wat voor motor je erin laat leggen, met een maximale topsnelheid van rond de 32 knopen (bijna 60 kilometer per uur).

Lees ook: Tot filmster uitgegroeide auto 'The Love Machine' onder de hamer

Het jacht beschikt over leefruimte voor zes mensen, verdeeld over drie slaapkamers, een een ruime keuken. Ook is er een apart verblijf voor de crew. Maar dat is niet alles. Onder het voordek is er parkeerruimte voor je sportwagen (ja, dat lees je goed).

Eenmaal ergens aangelegd, takelt een geïtegreerde kraan die bolide gewoon even de kade op. Op het achterdek is de R110 voorzien van een jacuzzi en ruim terras. Ook heeft het jacht een skylounge, met een uitzicht van 180 graden over de zee. Niet verkeerd.

Het prijskaartje voor dit drijvend paradijsje is op aanvraag. Wel zijn er de eerste beelden van hoe het jacht eruit moet gaan zien.