Dikke billen goed voor de gezondheid, aldus de wetenschap

Dat er niets mis is met een paar stevige billen, wisten we al. Dat er ook niets mis is met héél dikke billen, weten we n...

Dat er niets mis is met een paar stevige billen, wisten we al. Dat er ook niets mis is met héél dikke billen, weten we nu ook. Sterker: vrouwen met een buitenproportionele derrière zijn gezonder. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Oxford.

Voor het onderzoek zijn 1.600 paar billen onder de loep genomen. Vrouwen met een pompeus achterwerk blijken resistent tegen meer ziektes en virussen dan vrouwen met dunne billen. "We wisten al dat een goede vetverdeling belangrijk is voor je gezondheid. Maar dat vet rond de heupen en de heupomvang een verband hebben met vatbaarheid voor ziektes, is nieuw", zegt hoofdonderzoeker Konstantinos Manolopoulos tegen The Guardian.

Lees ook: Kelly Brook volgens de wetenschap meest sexy vrouw ter wereld

"Uit ons onderzoek blijkt dat vrouwen met dikke billen lagere glucose- en cholesterolniveau's hebben, terwijl ze juist over meer Omega-3 vetten beschikken. Een perfecte combinatie." Daar komt nog bij dat vrouwen met dikke billen meer hormonen hebben die honger tegengaan. Schaam je dus niet voor je achterwerk, integendeel. Shake that ass!

https://www.youtube.com/watch?v=wO89_H7GqaQ