In dit totaal gestoorde piramide-superjacht 'zweef' je over het water

Het lijkt op een combinatie tussen de piramide van Cheops en een ruimteschip uit Star Wars, maar het is een jacht. Een v...

Het lijkt op een combinatie tussen de piramide van Cheops en een ruimteschip uit Star Wars, maar het is een jacht. Een van de meest absurde jachten die we ooit hebben gezien.

Het 'Schwinge Hyswas Tetrahedron Superyacht' ziet er onlogisch uit, maar het gevaarte zit qua opbouw geniaal in elkaar. De romp bestaat uit een torpedo, die onderwater het zware werk doet. De piramide zit er via een metersdikke pilaar op bevestigd, waardoor het lijkt alsof je over het water zweeft.

Lees ook: Rapsody R110, een ultraluxe jacht van Friese makelij

Bij hoge snelheden krijgt de torpedo hulp van twee extra motoren. En bij stilstand en lage snelheden kan er een complet dek worden uitgeklapt, zodat je in alle rust kunt zonnebaden en zwemmen.

De 'Schwinge Hyswas Tetrahedron Superyacht' is een conceptmodel van Schwinge Yachts, dat het superjacht daadwerkelijk wil bouwen. Wanneer dit gebeurt en wat dat dan moet gaan kosten, is nog niet bekend. De onderstaande foto's zijn in ieder geval verlekkerend. Meer info hier.