Eindelijk, we kunnen weer in stijl uit op het Rembrandtplein

Uitgaan op het Rembrandtplein hebben we op een paar uit de hand gelopen technosessies in Studio 80 tijden lang niet meer...

Uitgaan op het Rembrandtplein hebben we op een paar uit de hand gelopen technosessies in Studio 80 tijden lang niet meer gedaan. Maar daar gaat verandering in komen, te weten dat De Kroon na 25 jaar een volledige restyling is ondergaan.

De Kroon opende voor het eerst zijn deuren in 1898 in het hartje van Amsterdam op het Rembrandtplein en is nog steeds een begrip in de hoofdstad. 25 jaar geleden namen de heren Poppes De Kroon over, nu vonden ze het wel eens tijd worden om het interieur flink te restylen en het concept aan te passen aan deze tijd.

Er is gewerkt met allerlei verschillende verschillende stijlen - moderne kunst, vintage meubilair, design borreltafels - en voor de nostalgie is het rariteitenkabinet boven de bar in de oude staat gelaten. Dat alles sluit naadloos op elkaar aan. Ja, deze mannen snappen het.

kroon2016_033_9755

Eten en cocktails

In het restaurant worden dagverse hompen vlees en vis bereid in de zogeheten ‘Josper Grill'. En eten is er helemaal niet zo gek duur; een hoofdgerecht heb jeMaar naast het steakhouse is er ook nog altijd de lounge waar je je kunt settelen voor een cocktail of borrel met uitzicht op het levendige Rembrandtplein.

De keuken is tot middernacht geopend en rond deze tijd wordt de lounge omgetoverd tot een club waar je kan dansen tot diep in de nacht. Tegen zowel toeristen als mensen uit de stad zelf zouden we zeggen: go there.
kroon2016_044_9829
kroon2016_015_9678
kroon2016_018_9684 (1)