Hotspot in Amsterdam: snoepen uit vijf Aziatische keukens bij Woo Bros

Playboy test graag hotspots. De ene keer stuiten we op een parel, de andere keer op een toko waar we nooit meer terugkom...

Playboy test graag hotspots. De ene keer stuiten we op een parel, de andere keer op een toko waar we nooit meer terugkomen. Welnu, Woo Bro in Amsterdam valt in de eerste categorie. En als je van Aziatisch eten houdt, kun je het hier moeilijk mee oneens zijn.

Tapas op z'n Aziatisch

Vergis je niet. Woo Bros is geen sushi-restaurant, ook geen Chinees of wat dan ook. Nee, hier snoep je uit vijf verschillende Aziatische keukens - de Japanse, Kantonese, Vietnamese, Thaise en Indonesische. En dan op de Spaanse manier. Tapas op z'n Aziatisch.

Woo Bros zit gevestigd op de Jodenbreestraat, een paar honderd meter van het voormalige huis van Rembrandt, waar het Museum Het Rembrandthuis is gevestigd. Eten kun je doen op het terras, maar wat het weer ook is, we raden je aan dit binnen te doen. Daar wandel je namelijk een ruimte in die zowel de Oosterse sfeer als romantiek uitstraalt. Luxe, maar toch ongedwongen. Ja, hier wordt jouw vrouw/date heel erg blij van.

'Gestoomde zeebaars, bestel die als eerst'

Maar we komen hier natuurlijk vooral om de vernieuwde menukaart te proberen en laten ons daarbij verrassen door de chef, wat betekent dat we vier gangen, bestaande uit drie à vier gerechtjes, krijgen voorgeschoteld. Na twee gegrilde oesters met zwarte bonensaus springen tijdens de eerste gang de tonijntartaar op gefrituurde sushirijst en de gestoomde zeebaars eruit. Vooral de zeebaars, gestoomd met gember en lente-ui, is niet te versmaden. Bestel die hier sowieso.

Ook tijdens gang twee en drie blijft de chef ons verrassen. Hoogtepunten tussen dit bijna overdadige geweld aan lekkernijen: de lamskoteletjes in zwarte pepersaus (waarbij het vlees van het bot af valt), de ossenhaas met truffelsaus, de gewokte inktvis met zout en peper en de Indonesische Gado Gado-salade.

Uiteindelijk hebben we te veel gegeten om nog een dessert naar binnen te werken, dus sluiten we af met een cocktail. Daarin schuilt ook direct ons puntje van kritiek. Tijdens de overdaad (die in dit geval zeker niet schaadt) zit een aantal gerechten die we alweer snel vergeten zijn, doordat die toch een beetje in het niet vallen bij de toppers op de kaart (toegegeven, we zijn misschien wat verwend geworden). En voor een losse 'tapa' betaal je toch al snel 10 euro, al heb je ze ook voor 5 euro.

Voor een 4-gangen menu van de chef, waar wij voor kozen, betaal je overigens 52,50. Niet om de zuinige Nederlander uit te hangen, maar dit zou wel wat minder kunnen. Neemt niet weg dat we hier terugkomen. Voor het eten (waar kun je nou zo verfijnd snoepen uit vijf verschillende Aziatische keukens?), de sfeer die ergens tussen chique en relaxt inhangt en, niet onbelangrijk, de aangename service.

Daarbovenop: dit is een succesgarantie voor een diner met je meisje of date, neem dat maar gewoon van ons aan.

Foto's

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="161165,161167,161169,161171,161173,161175,161183"]