Gelikter kan niet: Black Swan, een gitzwart en überluxe jacht

Het houdt maar niet op met de jachten waar we - geven we gewoon toe - een hard krijtje van krijgen. Vorige week sloegen...

Het houdt maar niet op met de jachten waar we - geven we gewoon toe - een hard krijtje van krijgen. Vorige week sloegen we achterover van het absurd grote Shaddai Mega Yacht, nu valt op ons oog op het Black Swan Super Yacht. Alleen al omdat 'ie zwart is.

Maar het is natuurlijk meer dan alleen de kleur. Het jacht is bedacht door de industrieel ontwerper Timur Bozca. Alvast een buiging, ziet er loeistrak uit. Hij ontwierp het naar eigen zeggen met de zogeheten state-of-the-art-technologie "om ervaring, stijl en luxe te herdefiniëren en de eigenaar een ultieme reiservaring te geven".

Lees ook: Hebben: Vliegend jacht met nachtclub en openluchtzwembad

Om je gerust te stellen: op het bovenste dek bevindt zich een platform voor je bijpassende helikopter. Dit dek is bereikbaar via een verborgen lift. Verder zijn er onder meer zijn er een master suite, zes luxueuze suites en zwembad aan boord te vinden. En dan hebben we het nog niet eens over de aanwezige club, bar en loungeruimtes.

Dan het materiaal. Het jacht is gebouwd van aluminium en gewapend staal, heeft vier motoren met een totaal vermogen van 23.172 pk en haalt een maximale snelheid van 28 knopen (52 kilometer per uur). Lengte: 70 meter. Het concept bestaat al enige tijd, maar naar verwachting wordt nog dit jaar begonnen met de bouw ervan. De verkooprijs is nog niet bekend.

Foto's

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="162193,162195,162197,162199,162201,162203,162205"]