Deze slimme Casio past automatisch de tijd aan, waar je ook bent

Je smartphone update automatisch de correcte tijd, waar je ook bent op deze wereld. Ook wel zo fijn als je horloge dat d...

Je smartphone update automatisch de correcte tijd, waar je ook bent op deze wereld. Ook wel zo fijn als je horloge dat doet, zullen ze bij Casio gedacht hebben. Dus bouwden ze de Casio Edifice EQB-600D smartwatch.

Het meest opvallende element van dit horloge is draaiende wereldbol op de wijzerplaat. De 3D Globe draait met de rotatie van de aarde en maakt één ronde per 24 uur. Hij staat symbool voor de snelle, automatische tijdsynchronisatie.

Lees ook: Fossil is overstag en komt met stijlvolle, betaalbare smartwatch

Het systeem biedt directe toegang tot de tijd in meer dan driehonderd steden over de hele wereld. De automatische tijdcorrectie wordt vier keer per dag uitgevoerd. Zowel de tijd van de locatie waar jij bent als een tweede wereldtijd wordt aangepast, zonder tussenkomst van handmatige correctie.

Het zogeheten Accurate Time System werkt alleen in combinatie met een app op je smartphone. De wereldklokfunctie geeft de tijd in maximaal 29 verschillende tijdzones weer.

https://www.youtube.com/watch?v=ipeMMYa-s5g

Zonne-energie

Geen gedoe met batterijtjes of een opwindsysteem, de Casio Edifice EQB-600D wordt opgeladen middels een gepatenteerd solar-laadsysteem. Het horloge wordt opgeladen door zonlicht, maar ook het licht van een lamp volstaat. Overtollige zonne-energie wordt in een accu opgeslagen.

Een totaal opgeladen batterij werkt 7 maanden wanneer het horloge in gebruik is, en 19 maanden wanneer het horloge in totale duisternis wordt bewaard in de power-save modus en wordt stilgezet.

Smart

Verder kun je met een knopje je telefoon opnemen en met weer een ander knopje kun je je smartphone zoeken als je die verloren bent. En zo zit er nog een aantal slimme functies op. Alle details lees je hier. Prijs: 360 euro.

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="164891,164893,164895,164897,164899"]