Yes! Jaguar herbouwt vetste classic ooit

Elke autoshow komen giganten met nieuwe racemonsters en verbeterde supercars. Behalve Jaguar, zij kondigden op de New Yo...

Elke autoshow komen giganten met nieuwe racemonsters en verbeterde supercars. Behalve Jaguar, zij kondigden op de New York Autoshow aan de Jaguar XKSS opnieuw in de productie te nemen.

De XKSS had in 1957 de eerste supercar moeten worden. Een beperkte oplage van slechts 25 stuks zou er op de markt gebracht worden. De productie stopte echter na 16 exemplaren door een brand in de fabriek. Het afmaken van het project jeukt dan ook al bijna 60 jaar bij de mannen van Jaguar. Oorspronkelijk bedacht als racewagen werden de 16 Jags uiteindelijk omgebouwd en als straatauto's verkocht. Een doorn in het oog, want de XKSS won drie keer de 24-uurs race van Le Mans.

Lees ook: Zo maakte Bugatti de Chiron

De laatste 9 exemplaren worden dit jaar alsnog gemaakt, volgens de originele plannen uit 1957 en compleet met de hand. Racen zullen ze niet meer, de wagens worden verkocht aan Jaguar verzamelaars. Het prijskaartje voor zo'n uniek wagentje is dan ook niet misselijk. De Britse autofabrikant hoopt de nostalgische bakkies voor ten minste een miljoen pond per stuk van de hand te doen. Een heel gek bedrag is dat niet, de XKSS van Steve McQueen is zo'n 30 miljoen waard.