Hoogtepunt Amsterdam Dance Event? Het BACARDÍ X Filling Pieces-feestje!

Yuki ging koekeloeren bij BACARDÍ X Filling Pieces op ADE en scoorde een verse jas, zag ineens wereldberoemde dj Diplo en sipte van verschillende BACARDÍ-cocktails.

bacardi

Amsterdam Dance Event (ADE) was AAN dit jaar. Alle dansfuifjes met bekende (en minder bekende) dj's trokken zelfs een recordaantal bezoekers naar de 28e editie van het evenement. Ter illustratie: meer dan 500.000 mensen bezochten minimaal een van de duizend dance feestjes die werden georganiseerd op zo'n 200 locaties in onze hoofdstad.

Wederom een daverend succes, zullen de organisatoren beamen. Maar waar was nou het allerdikste feestje? Daarover zijn de meningen ongetwijfeld verdeeld. Maar als we presentator, content creator en BACARDÍ-ambassadeur Yuki Christus mogen geloven, was het BACARDÍ X Filling Pieces-event er eentje om niet te missen. De rummakers sloegen de handen ineen met het hippe Amsterdamse kledingmerk. Hoe? Ze lanceerden een speciale collectie en bouwden een dansclub ín de Filling Pieces Flagship store. Op een hippe locatie, inclusief speakeasy-bar, Diplo en nog veel meer.

Yuki, we willen alles weten over het feest. Maar first things first: hoe bereid jij jezelf voor op zo'n avond? Leg je eerst een stevige bodem?

Nou, ik zeg je eerlijk: ik had echt lang niet gedronken. Dus dan begin ik in de ochtend al met véél water drinken. Toen ging ik naar de gym. Meer water drinken. En nét voordat ik naar BACARDÍ ging, heb ik bij een Turks restaurant gegeten. Gewoon even uitgebreid een schotel - mixed grill, kipfilet, lamskoteletjes, rijst, aardappelen.

Over bodempjes gesproken...

Ja, toen begon ik met mijn mix. Mijn standaard mix is sowieso die BACARDÍ Spiced met ginger beer. Ik hou echt van dat kruidige. Spiced en Ocho (BACARDÍ Reserva Ocho), dat heeft echt mijn voorkeur. Ik hou gewoon van die kruiden, dus ik drink voornamelijk de bruine rum van BACARDÍ. En toen ben ik naar de stad gegaan met een vriendin van me. Die woont in de buurt van Museumplein.

Kijk, als je BACARDÍ-ambassadeur bent, moet je er gebruik van maken ook, niet waar?

Ja, snap je! Ons dingetje is sowieso baco's. In de voetbalkantine wordt voornamelijk baco gedronken. Diez (BACARDÍ Gran Reserva Diez) drink ik wel puur, de rest mix ik.

Lekker ja. Maar goed, het feestje van BACARDÍ, hoe was dat? Toch bijzonder, een kledingwinkel als locatie voor een dancefeest.

Ik was daar om 19:00. Beetje kletsen. Met of zonder drank, ik houd van kletsen. Maar heel veel mensen waren benieuwd naar de jas. De collectie – die die dag gedropped werd – is top, maar die jas sprong er wel echt uit. Die jas is gek! Het is écht een harde jas. Leer, met het BACARDÍ-logo op de achterkant geborduurd. Aan de rechterkant staat dan BACARDÍ en aan de linkerkant Filling Pieces. Echt een toffe combinatie. En door de wash van de hoodies en shirts - een beetje grijs, dark grey - viel de kleding wel op tegen een felrode achtergrond van de muur.

De collectie is dus een succes, begrijpen we. Maar hoe was het feest verder?

Naast die rode muur had je de dj-booth. En wat heel nice was: mensen stonden meteen op de dansvloer. Iedereen had z'n drankje gehaald - de bar was tegenover de dj-booth - en ging daarna direct dansen. Eerst een beetje inkomen natuurlijk, niet direct helemaal los. En toen ging ik op zoek naar de speakeasy-bar.

Een bar in een bar dus. Die zat op een geheime plek?

Het was gescheiden door twee dikke rode gordijnen met een bewaker ervoor. Als een chillruimte naast het feest. Als je daar kwam, zag je ook dat mensen effetjes, ik weet niet man, ze waren weer even zen. Je had ook een andere bar, met andere cocktails. Daarom was ik daar vaak. In de zaal had je bijvoorbeeld Mojito, een Mon Cherry, dat was een baco, maar met Cherry Cola. Een chique naam, maar bro, het was gewoon een baco. Maar wel cool. Maar in de speakeasy had je mijn favoriet. Dat was de Spiced Colada. Dus een Pina Colada, maar dan met BACARDÍ en een beetje spicey. Daarna ben ik geswitched naar een Fluffy Pineapple. Dat is BACARDÍ Spiced met pineapple juice, maar geklopt waardoor het fluffy wordt. Dus dat was nice.

Gedanst?

Met cocktails en goede muziek kan ik dansen. Toen ik naar beneden kwam, toen zag ik ineens zo'n guy met twee, drie security lopen. Ik dacht: wie-is-dat?! Toen ging-ie achter die dj-booth staan en toen hoorde ik: het is Diplo. Ik ken de naam, maar ik heb het niet per se gecheckt. Bro, ik zeg je eerlijk: door die naam alleen al schrok ik. Zo van: wat doet hij hier. En de andere dj's waren goed, maar je hoort wel waarom Diplo Diplo is. Toen hij begon te draaien ging ineens de crowd mee. Terwijl hij niet eens werd aangekondigd. Iedereen z'n gezicht switchte naar de dj-booth en stopte met praten. Toen ging het los. Hij draaide sowieso house, maar ook een beetje Afro-tech tussendoor. Echt heel sick, dus daar heb ik wel gedanst.

Hoogtepuntje van de avond?

Diplo. En dan specifiek dat hij opkwam en niet was aangekondigd. Maar iedereen was met hem. Ik weet niet man, het was alsof ik voelde dat er écht iemand stond. Het was wel sick. Ik had ook nog nooit een foto van hem gezien, maar hij leek een beetje op J Balvin maar... a white dude. Hahaha."

Diplo was een totale verrassing dus, maar keek je uit naar andere dj's?

Ik was niet bekend met de line-up van die dag. Ik was echt gefocust op Vandalized, dus Jarreau Vandal, hij moest op donderdag draaien. En Philou Louzolo, op vrijdag. Dat zijn de namen die ik zelf ken, dus daar heb ik echt naar uitgekeken.

Tot slot: hoe is het om BACARDÍ-ambassadeur te zijn?

Heel eerlijk, en ik zeg dit niet eens om te hypen of zo, maar het is leuk omdat ze niet alleen mij, maar ook al mijn vrienden meenemen. Dus als er een event is, kom ik altijd met veel vrienden. En dat mag altijd, dat vind ik nice. Verder heb ik vaak game nights met vrienden, of in de zomer gaan we vaak bootje varen, dan sturen ze gewoon flessen op. Ze zeggen dan ook niet: je moet het posten. Nee, het is gewoon heel soepel. BACARDÍ heeft ook vaak leuke activaties. Als ik het zou moeten uitleggen: het is gewoon een warm gevoel. Alsof ze m'n matties zijn. En ze staan ook op veel goede feestjes!

Klinkt niet als een straf, Yuki. Thanks voor je tijd en herstelze.

Jo, rustig aan!

Goodlife
  • Adobe Stock