Hier kan de NS een puntje aan zuigen

Als je aan de trein denkt breekt het zweet je uit. Een overvolle coupé, vertraging voor elk blaadje op het spoor en die...

Als je aan de trein denkt breekt het zweet je uit. Een overvolle coupé, vertraging voor elk blaadje op het spoor en die afzichtelijke paarse stoeltjes. Nee, de Nederlandse Spoorwegen hebben het niet bijster goed voor elkaar met hun blauw-gele monsters. Dat doen ze in Japan beduidend beter. Hier gaat vanaf 2017 een trein rijden, die we met gemak de meest luxueuze tot nu toe kunnen noemen.

De Twilight Express Mizukaze gaat zich vanaf januari een weg banen door het prachtige landschap van west Japan. De trein rijdt langs de steden Kyoto, Matsue, Izumo en Miyajima en de prachtige natuur aan de Japanse zee, de Seto-eilanden en Mount Daisen. Het mooiste is, je kunt dit alles gewoon vanuit je luxe suite in de trein bewonderen.

Lees ook: Yes! Jaguar herbouwt de vetste classic ooit

Er is plek voor maximaal 30 passagiers, verdeeld over tien wagons. Daarnaast is er een restaurant-wagon en aan de voor en achterkant bevinden zich panorama wagens.

[gallery size="medium" columns="2" type="rectangular" ids="165827,165829" orderby="rand"]

Shiki-Shima

Voor passagiers die bereid zijn iets langer te wachten (tot mei 2017), lanceert vervoerder JR East ook nog de Shiki-Shima: Een dubbeldekker trein tussen Tokyo en Hokkaido die nog meer luxe biedt. Elke suite heeft boven een ruim zit-gedeelte en onder de slaapkamer. Daarnaast zijn de panorama-coupés nog futuristischer en het restaurant nog beter.

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="165835,165837" orderby="rand"]