Hebben! De Bristol Bullet (waarvan je waarschijnlijk nog nooit hebt gehoord)

Ooit gehoord van de Bristol Bullet? Of überhaupt van het automerk Bristol? Waarschijnlijk niet. En dat is ook niet zo ge...

Ooit gehoord van de Bristol Bullet? Of überhaupt van het automerk Bristol? Waarschijnlijk niet. En dat is ook niet zo gek, want het is twaalf jaar geleden dat Bristol voor het laatst een auto op de markt bracht.

Bristol verkeerde de laatste jaren in moeilijkheden en werd drie jaar geleden behoed voor een faillissement. Het autobedrijf begon in 1910 als de Bristol Aeroplane Company en voorzag de Britten tijdens de Eerste Wereldoorlog van een aantal populaire vliegtuigen zoals de Bristol Fighter. Inmiddels maakt het bedrijf enkel nog auto's en kunnen we wel stellen dat het nieuwe model, ter ere van de zeventigste verjaardag van het merk, een pareltje is geworden. De perfecte combinatie van de charme van vroeger en het comfort van vandaag.

Het zou kunnen dat de Bullet je ergens aan een BMW doet denken, de link tussen Bristol en wereldoorlogen stopt namelijk niet bij vliegtuigen. De auto's van Bristol zijn volgens insiders gebaseerd op tekeningen die gevonden zijn in de BMW-fabrieken tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Lees ook: Yes! Jaguar herbouwt vetste Jaguar ooit

Bristol houdt van exclusiviteit, er worden dan ook slechts zeventig exemplaren van dit topding gemaakt. Als je er eentje wilt hebben, dan zul je naar Londen moeten om de wagen zelf op te halen. Het merk levert niet aan dealers en verkoopt de auto's zelf.

Mocht je op tijd in Londen je portemonnee trekken en 300 duizend euro neerleggen, dan heb je een met de hand gemaakte Bullet met een touchscreen, een V8 BMW-motor, 375 pk en kan je met een snelheid van 250 kilometer per uur terug naar Nederland rijden. Ook handig om te weten: optrekken tot 100 kilometer per uur doe je in 3,8 seconden.

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="166065,166067,166069,166071"]