Mustang laat ons steeds weer watertanden

Onlangs bracht Ford een speciale Bullitt-editie uit van haar legendarische Mustang GT. Dat is natuurlijk fossiel smullen, maar dit jaar komt er ook nog een elektrische Mustang-SUV uit. WTF!

Mustang laat ons steeds weer watertanden

Meest iconische filmbolide ever is natuurlijk die hitsige Mustang van Steve McQueen uit Bullitt. Ford schenkt ons nu een 21ste-eeuwse epigoon van deze ‘Stang. Dus de moderne Fastback, maar dan gedrenkt in dezelfde donkergroene kleur als de filmvoorganger in de sixties en opgetuigd met vintage Bullitt-accenten, zoals een doelwitlogo op de kont.

De oldschool 5.0 V8 is voorzien van een Open Air Induction System, waardoor een nog ranziger roffel ontstaat. En dat-ie bij het terugschakelen een tussengasexplosie loslaat, werkt ook verslavend. Als jij nu op de boulevard voorbij komt powercruisen, denken ze op het strand dat het onweert. 

In 4.6 seconden zit-ie met z’n 460 pk op de 100 km/u, om vervolgens door te puisten naar 263 km/u, al missen ze vanaf het terras dan wel een visuele smulpartij. Met je 1000 (duizend!) Watt B&O-soundsysteem verzorg je meteen de soundtrack voor heel Scheveningen. Wat je draait? Born to Run van Bruce. Behalve Bullitt is de Mustang ook Boss. Hoewel? Er komt weer een nieuwe Mustang aan. Al is dat een–uh–SUV en hij wordt geheel elektrisch.

Ford garandeert alvast een indrukwekkende rijervaring door het unieke DNA van de iconische muscle car te combineren met de kracht van elektrificatie en de gewilde eigenschappen van een SUV – ondanks alle milieu-indoctrinatie het snelst groeiende segment in de auto-industrie.

Wij zijn benieuwd! Maar tot die tijd genieten we nog even van de aanblik van deze übergeile Bullitt. Voelen we ons toch nog een beetje Steve McQueen. 

Style
  • Mustang