De Playboy-shoot van zwemster Amanda Beard, tweevoudig winnares van Olympisch goud

Tijdens de Olympische Spelen blikken we graag terug en dan komen we al snel terecht bij de Amerikaanse zwemster en tweev...

Tijdens de Olympische Spelen blikken we graag terug en dan komen we al snel terecht bij de Amerikaanse zwemster en tweevoudig gouden medaillewinnares Amanda Beard, die in 2007 uit de kleren ging voor Playboy.

Beard maakte op veertienjarige leeftijd haar olympische debuut bij de Spelen van Atlanta (1996), als lid van de Amerikaanse zwemploeg. Een jaar eerder had de specialiste op de schoolslag haar internationale seniorendebuut gemaakt.

In Atlanta won de Californische twee zilveren medailles (100 en 200 meter schoolslag) en één gouden (4x100 meter wisselslag) medaille. Hiermee werd ze de op één na jongste medaillewinnaar in het Olympische zwemmen. Pas in 2004, tijdens de Spelen van Athene, won ze haar tweede gouden medaille, ditmaal op de 200 meter schoolslag.

Playboy

Drie jaar na dat persoonlijke succes, Beard was inmiddels uitgegroeid tot een celebrity, kwam Playboy om de hoek kijken. Dat resulteerde in een shoot waar in Amerika nog steeds over wordt gesproken. Haar complete naaktshoot bekijk je hier