10 auto's om van te kwijlen op de Monterey Car Week

De Montery Car Week is het summum voor autoliefhebber. Zo maakte de oude BMW-507 van Elvis Presley een comeback en werd...

De Montery Car Week is het summum voor autoliefhebber. Zo maakte de oude BMW-507 van Elvis Presley een comeback en werd deze Vision Mercedes-Maybach van 6 meter gepresenteerd. Inmiddels is het tijd voor een overduidelijk overzicht om van te kwijlen.

De Monterey Car Week heeft alles. Je kunt er zowel van nieuwe concept cars genieten als van vintage asfaltvreters met een unieke geschiedenis en dito eigenaren. Allemaal hebben ze wat gemeen: de aanwezige auto's staan steevast aan de top van de auto-industrie en zijn een testament van design, kunst en vakmanschap. Zie de top 10 prachtexemplaren hieronder.

Lees ook: Deze supercars gaan dit weekend voor miljoenen onder de hamer

10. Cadillac Escada

De prijs is niet bekend gemaakt, maar Cadillac presenteerde in Pebble Beach hun nieuwe meesterwerk.  Deze wagen toont dat Cadillac niet alleen voor oude, rijke en stoffige mannen gemaakt wordt, maar ook fris en modern kan zijn. De V8 motor en het strakke design... We kunnen er wel wat mee.

9. 2014 Ferrari LaFerrari

Een schamele 5 miljoen euro zal je uit een oude sok moeten trekken, maar dan heb je wel een van de 499 uitgebrachte exemplaren. Van die 499 wagens kwamen er slechts drie op de markt in deze matzwarte kleur. Degene die dit model ooit kocht, maakte een goede deal, want de nieuwprijs was 'slechts' 1 miljoen.

8.  1971 Lamborghini Miura P400 SV

Lamborghini maakte slechts 150 SV's. Prijs: 2 miljoen euro per stuk.

7. Vision Mercedes-Maybach 6

Deze jongen kwam al eerder bij ons voorbij, maar is het noemen dubbel en dwars waard. Hij wordt namelijk gezien als de grootste bekendmaking van de autoweek. En is nu ook echt te aanschouwen, voorheen hadden we alleen de concepttekeningen. Bekijk hem hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=iU5IH91rQrI

6. 1979 Porsche 935

Een van de coolste mannen ever was Amerikaans acteur Paul Newman (1925-2008), bekend van onder meer de films The Sting en Butch Cassidy and the Sundance Kid. Hij acteerde niet alleen, maar was ook nog eens een badass autoracer. Newman reed rond in deze Porsche 935, waarmee hij de tweede plek haalde op de 24 uur durende race Le Mans in 1979. Dit gegeven brengt de waarde van deze auto op een nette 4,2 miljoen euro.

5. 1955 Ferrari 750 Monza Spider By Scaglietti

Een zeldzame, charmante, blauwwitte Ferrari van 5 miljoen euro. Je moet ervan houden, maar uniek is-ie absoluut. Op het prijskaartje schittert daarom ook een bedrag van 4,5 miljoen euro.

4. 1954 Bentley R-Type Continental Fastback Sports Saloon

1.5 miljoen euro kost deze klassieker die vroeger het summum van luxe en klasse was. Er zijn er nog er maar negen over en deze was ooit eigendom van acteur Nicolas Cage. We denken dat de meningen verdeeld zullen zijn of dat een min- of pluspunt is.

3. 1966 Ford GT40 Mark 1 Road Coupe

Het design van de nieuwe Ford GT is duidelijk gebaseerd op dit model. Dit model was de eerste in zijn soort en beschikte in die tijd al over air conditioning. Voor 4.3 miljoen euro kan hij van jou zijn.

2. 1962 Shelby 260 Cobra CSX 2000

Een favoriet op de redactie, de allereerste Cobra van de hand van Carroll Shelby (de Texaan achter de Shelby's). De wagen is altijd Shelby's bezit gebleven en werd pas na zijn dood verkocht op een veiling. Destijds zette deze Cobra het record voor de duurste Amerikaanse auto op een veiling ooit. Vandaag de dag staat de waarde op 12 miljoen euro.

1. 1955 Jaguar D-Type

De duurste Britse auto die ooit verkocht is tijdens de Monterey Car Week; 7 miljoen euro. Vandaag wordt de waarde geschat op een bizar bedrag van  20 miljoen euro. De voornaamste reden voor dit prijskaartje is dat het de winnende auto is van Le Mans in 1956.